О Пентикосталцима

 

Спознаје Пентикосталаца нису од Бога. Због тога, не само да им не помажу да уђу у Цркву, већ их одвлаче од Цркве. Смо ђаво може имати корист од одвраћања људи од Цркве.

Само њихово распарчавање на много јереси, секти и удружења представља доказ да они нису истинита Црква Божија. На хиљаде секти подржава Протестантизам. Једну од протестантских секти представљају и Пентикосталци. Само у САД постоји 39 врста Пентикосталаца. Многе од пентикосталних секти немају никаквих међусобних веза.

Изнећу вам називе неколико пентикосталних удружења: Сабор Цркве Божије по правилу, Отелотворени сабор Цркве Божије, Театар, зашто да не, Будно мисионарство, Црква Мајке Хорн, Црква Мајке Робертсон, Исус и будно мисионарство, Остатак Цркве Божије, У топлини крштена Црква Божија свете Америке, Црква Мојера Кук, Народно духовно давидовско јединство храма Цркве Божије, Црква квадратног јеванђеља.

Да у овим удружењима има Духа Божијега, постојало би јединство, постојала би само Једна Црква, а не толике различите и супротстављене групе.

Одређене појаве, опет, које се виђају на њиховим скуповима, као што су то што дрхте, падају на земљу као мртви, испуштају неразговетне крике, неспојиве су са миром Духа Божијег. Сличне феномене срећемо код идолопоклоничких религија. Постоје такође и велике сличности са спиритистичким феноменима.

Они још увек негују дух гордости верујући да Црква за свих ових две хиљаде година греши, док су они 1900. године пронашли истину. Први који је основао удружење Пентикосталаца био је један Американац. Први пентикосталац у Грчкој, Михаил Гунас, изјавио је: После толико векова, у држави Гршкој поново су отворена врата за Божије посете, као у дан Педесетнице. Од тога дана је почела посета Христа Грчкој, као у дан Педесетнице! Толике се године није појављивао!

Видите ли то сатанско самољубље и гордност?

Шта се сада догађа са толико жељеним даром говорења страних језика? У Новом Завету се заиста помиње дар језика. Свети Апостоли у дан Педесетнице говорили су језицима народа који су долазили на поклоњење у Јерусалим, да би им проповедали Јеванђеље. Дар језика је дар који је Бог дао Апостолима из једног посебног разлога: да нехришћане преобрате у Хришћанску веру. Свети Апостоли, када су говорили стране језике, нису испуштали неразговетне крике, као ђавоимани.  Говорили су стране језике, не било које, већ језике оних који су били тамо, у Јерусалиму, а нису познавали јеврејски језик, како би и они могли да чују о узвишености Божијој и да у њу поверују. Према томе, неразговетни крици немају никаве везе са даром језика, на који се Пентикосталци позивају.

 

 

Назад