Чаробничке вештине

 

Затим ће се ова Змија погордити у срцу преко сваке мере и изригати своју горчину: бљујући смртоносни отров са Сиона, изазваће пометњу у васељени, подићи ће њене крајеве, све ће притиснути, оскврнивши многе душе, поступајући већ не као човек добронамеран, брижан, љубазан, већ у свакој прилици суров, жесток, гневљив, раздражљив, нагао, диваљ, страшан, одвратан, мрзитељ, мрзак, љут, лукав, погубак, бестидан, у свом свирепом безумљу покушавајући да читав род смртника суноврати у океан безбожја, производећи велике знаке и многобројне претње, приказујући све ово лажно, а не истински.

На тај начин Мучитељ ће премештати брда, у лажном призраку (привиђењу), а не стварно. У присуству многобројне гомиле, састављене од разних народа и сталежа, која ће га славити због незамисливих чудеса, силовито ће се огласити од чега ће се потрести место на коме је сабран народ пред њим, и дрско ће казати: Познајте сви народи велику моћ моје власти.

Ево, пред свима вама наређујем овој великој планини, која стоји пред нама, да, на моју реч, са мора дође овамо к нама". И рећи ће Нечисти Наређујем ти, дођи сада овамо кроз море. И на очи гледалаца, брдо ће поћи, у ствари нимало се не помјерајући из својих основа. Јер, што је у почетку стварања утемељио и поставио Свевишњи Бог, неће бити под влашћу овог најгнуснијег, већ ће он почети да обмањује свет магијским чаролијама.

Такође, другом брду, које лежи у дубини великог мора, у виду веома великог острва, наредиће да сиђе са свога места и на задовољство гледалаца изађе на копно, на лепу обалу. Иако се острво уопште неће помаћи из мора, опет ће се чннити да је оно брдо, које стоје на копно. И још ће ова Змија раширити руке и дозвати мноштво гмнзаваца и птица.

На сличан начин ступиће на небо и поћи по њему као по земљи, а све то биће само привиђење. И многи ће поверовати и прославити га, као силног Бога.

Али ономе ко има Бога у себи биће бистре очи срца, и искреном вером јасно ће видети и препознати га. Свако, ко носи у себи страх Божији и коме су чисте очи срдачне, тачно ће знати да се ни брдо није покренуло са свога места, нити је острво прелазило из мора на копно.

 

 

Назад