Унутар-групне вредности

Професор Александар Дворкин

 

И тако, набројали смо четири знака тоталитарног секташтва. (гуруизам, организација, метод и езотеријски избор). О сваком од њих је могуће говорити веома дуго. Искрено у организацији кадровског типа, има много карактеристичник знакова: један језика (секташки жаргон), отуђење од целог целог спољњег света, црно-бело схватање света, измењени системи вредности, када се признају само вредности унутар групе.

Например, у Хербалајфу, приметио сам следеће: у неком моменту водећи је са сцене објавио: Наша организација нам даје потпуно бесплатни поклон! сви су у ентузијазму аплаудирали, урлали ура. А затим веома карактеристично разјашњење: Тај поклон... ево нека устану они срећници, који познају Марка Кетлина (име измишљено са моје стране А.Д.), који су га видели лицем у лице.

Устала су два човека.

Погледајте на те срећне људе. Аплаудирајте им! Сада нека устану они од вас, који су му чули глас на снимцима. Устало их је још неколико.

Аплаудирајте им! Они су слушали глас највећег Марка Кетлина! Наша организација вам дарује невероватни, потресни поклон. Нећете веровати својим ушима, када чујете, какав вам поклон дарује ваша организација. Сада на курсевима за дистрибутере Марка Кетлина велики, нешревазиђени дистрибутер, који је раширио толико много Производа у току двадесет минута биће на телефону, дајући вам инструкције, како повисити мотивацију и продати више Производа.

Можете себи представити, људи су плакали! У сали се десило нешто невероватно: урлик, аплауз. То и јесте поремећени систем вредности, када никоме познати Марк Кетлин, постаје предмет обожавања. У људима је почела тренутна хистерија, зато што су се удостојили да слушају глас највећег Марк. Сви су били невероватно, до самозаборава срећни. Где, у каквој другој организацији је могуће видети ово? Да кажемо например, у академском институту, да сада видите академика, директора института, због тога, наравно, нико неће стајати на ушима, како је то било у Хербалајфу.

То исто се односи и на први знак лидерство, јер лидерство ради на свим нивоима. Сам лидер  гуру новостворене секте рано или касно долази до схватања, ако он хоће да да сачува власт, ако му је неопходно да се удаљи од чланова секти и да сачува неку дистанцу, да буде мистериозан. И дужан је да се показује што је могуће ређе, зато што ће сви увидети, да он живи исти онај живот, као и сваки други обичан човек.

Боље је себи привести посланике мале лидере, који су блиски личности гуруа и који се јављају као његови представници на положајима. њима је могуће да буду дотакнути, а они, за узврат, учествују у највећим вредностима и могу да се дотакну самог гуруа.

Тај систем делује сјајно од врха до дна. У цркви Христовој постоји систем наставништва сваки члан секте има наставника, који за њих значи много више, него за нас свештеник или Старац. То је човек, коме сте ви обавезни да се беспоговорно повинујете. Дужни сте да се са њим састајете неколико пута у недељи и да му дајете пуни одговор на то, шта се са вама догађа. Обавезни сте у свему, чак и у ситницама, да му подражавате. Сваки наставник има свог наставника, кога он такође слуша и кога је он такође обавезан да подражава. Таква пирамида се својим врхом упире у оснивачу секте Кипа Макина, јединственог наставника свих наставника.

А дешава се да се организација састоји из хиљаде малих кипова Макина, зато што подражавање иде од врха до дна: сваки наставник подражава свом наставнику. То је својеврсно духовно клонирање, а као целина ефикасни гуру систем.

 

 

Материјал из књиге Професора Дворина

"Сектоведение. Тоталитарные секты.
Опыт систематического исследования"

 

 

^