Наркоманија

 

Наркоманија је ужасно зло. Овом страшном страшћу и пороком поробљено је данас око 2% становништва Русије. Од укупног броја више од пола милиона су деца и омлади-на. За последњих 10 година зависност од дроге међу омладином је порасла 10 пута. У последње две-три године од служења војног рока било је ослобођено 18 000 наркомана. Страховито брзом ширењу овог смртоносног страдања активно доприносе сами наркомани (да не говоримо већ о наркомафији).

Установљено је да само један зависник од наркотика "делује заразно" на око шездесеторо људи из свога окружења, саблажњавајући их на све могуће начине да пробају шприц или попију прегршт психотропних таблета. Често се то ради са циљем препродаје наркотика и извлачења новчане користи, како би се поново дошло до "робе". Да подвучемо и то да у просеку наркомани живе 5-7 година после прве пробе. Смрт често наступа од претеране дозе, од опасне инфекције која се преносипутем крви (као што су Хепатитис Б или СИДА), услед најтежих поремећаја централног нервног система, срца, јетре и целокупног организма због разорног дејства наркотика. Проблем зависности од наркотика има и телесне, и душевне, и духовне корене. При томе су ови последњи пресудни и одлучујући. Ово наглашавамо, јер је употреба наркотика - свесни грех.

Међутим, научници - нарколози и већина практичара не узимају у обзир ову важну чињеницу. Отуда и одговарајући резултат. Медицинска наука разматра наркоманију као неизлечиво оболење или као оболење са малим процентом излечења (проценат излечених је 2-3% од укупног броја оболелих ).

Програм који предлажемо је духовно оријентисан. Програм је религиозно усмерен и креиран за људе Православне вероисповести, или оне који саосећају или теже да познају Истину светог Православља и да, уз помоћ Божију, превазиђу тешку поробљеност овом страшћу и пороком.

 

 

 

< ^ >