Удаљите се од отрова јеретика

Свети Игњатије Богоносац

(Посланица Тралијанима, гл. VI,VII,XI)

 

Удаљите се од отрова јеретика

Глава VI

 

И тако, молим вас, не ја, већ љубав Исуса Христа храните се једино хришћанском храном, а од туђег корова, каква је јерес, одвраћајте се. У отров свог учења, јеретици мешају и Исуса Христа, чиме и задобијају поверење за себе: али они дају смртоносни отров у заслађеном вину. Онај који не зна, вољно ће је узети и заједно са погубним задовољством примиће смрт.

 

Чувајте се јеретика

Глава VII

 

Зато се чувајте таквих људи. А то ће вам успети, ако се не будете надимали и одвајали се од Бога Исуса Христа и епископа и апостолских заповести. Ко је унутар олтара, тај је чист, а ко је ван њега, тај није чист, то јест, ко чини нешто без епископа, презвитерства и ђакона, тај је нечист савешћу.

 

Бежите од смртоносних плодова јеретика

Глава XI

 

И тако, бежите од злих дрвећа, која доносе смртоносни плод: ко окуси од њега, тај тренутно умире. Јер јеретици нису посађени од Оца.ако би они то били, јављали би се гранама крста и њихов плод би био нетрулежан. У страдању Свом, Исус Христос нас призива к Себи, као Своје чланове. Глава се не може родити одвојена од чланова; и Бог нам обећава уједињење, које је Он Сам.

 

 

преузето са

http://pagez.ru/lsn/0040.php

 

 

^