Њу Ејџ и деца

 

Алиса Бејли, оснивач Њу Ејџа је од свог духа водича Џвал Кхула, добила план за поступање са децом у доба Њу Ејџ. Ево неколико најбитнијих елемената тог плана:

 

1.  Деце будућности служиће једној светској влади и припшадаће јединственој светској култури: треба нам планетарни начин живота, планетарна етика и планетзарни начин осећања...

2.  Да би се остварио Нови светски поредак треба разорити патриотизам и укинути државне границе.

3.  Створиће се религија универзалних истина: спој Хришћанства и оријенталног мистицизма.

4.  Деца ће своје родитеље приморавати да учествују у стварању Новог света.

5.  Деца ће схватити да сви они који одбијају Нови светски поредак, морају бити уклоњени као нижа врста и препрека.

6.  Традиционална породица не одговара циљевима Њу Ејџа. Деца припоадају влади, свету и друштву, а не родитељима. Мора сестворити нова врста породице: у будућој светској држави, појединац ће своју личност потчинити духу целине... породична група се одваја, себична је, има индивидуалну изолационистичку искључивост... било како било, у доба долазећег светског поретка, васпитачи ће младе припремати за учешће у хармоничном свету, планирао је Џвал Кхул.

7.  Млади морају поверовати у реинкарнацију и карму, закон новог рођења, а не у васкрсење из мртвих и Суд Божији над светом. Вера у карму треба да руководи њихово понашање, нарочито сексуално.

8.  Бесмислени појмови Греха и кривице, деци се не смеју наметати ни у породици, ни у школи, ни у Цркви. Потребно је више толеранције.

9.  Све религије су једнаке: од традиционалних до вештичарства. Није важно којој религији човек сматра да припада, наставља даље Бејлијева - Кхулов медијум.

10.                      Исус Христос није дошао да спасе све; тек ће Мајтреја све да спасе, нико није изгубљен...

11.                      Хришћанско учење о Рају, Паклу и Суду је нетачно и непотребно. Идеја о паклу потиче, тобож, из Старог Завета, пуног мржње и љубоморе. Такви теологију данас одбацују сви искрени, мисаони људи.

12.                      Религија Новог Доба, Христа не признаје за Спаситеља Господа. Хришћанство мора бити замењено нечим новим: видимо нову виталну светску религију, свеопшту веру која своје корене има у прошлости, али која ће учинити јаснијом нову лепоту, која се рађа и долазеће животно откривење.

13.                      Нова религија: уједињење свих религија...

 

У књизи Деца свитања: визије нове породице, Џошуа Халпер препоручује разне водолијашке технике за васпитање деце: пуштање Њу Ејџ музике деци у утроби, посвећивање исте богињама Њу Ејџа... Кад жена сазна да је бременита, треба прво да захвали богињи мајци Дуге. Што се абортуса тиче, и они су сасвим дозвољени. По учењу о реинкарнацији, ко је у претходном животу убијао, сада решава да буде убијен, да би се искупио па родитељи слободно могу да обаве чедоморство, јер је то (веровали или не!) воља фетуса. Ако се роди дечачић, треба га обрезати. Што се имена тиче, деци треба давати имена паганских божанстава. Сликовнице децу уче да користе змијску енергију кичме, маштом визуализују предмет и духове водиче, певају мантру и медитирају, као и то да нема Антихриста, осим наше себичности (Христ је све!).Тај њуејџерски Христ се често реинкарнира, а Бог је безлична енергија.

На сличицама из жвакаћих гума виде се деца како медитирају и штампају разне магијсдке поруке, све је више мајци и кошуља са Њу Ејџ знацима, производе се водолијашке касете за успављивање деце, итд. Нове дроге помажу да сломе баријере свога ја и да се човек преда другима. Један њујоршки писац, хвалећи у Њузвику дрогу екстази, каже да се година учења постиже за два часа, а човек се осећајно сједињује са светом ако је редовно користи...

Дизнијева компанија је ангажовала светски познатог режисера Џорџа Лукаса, за снимање филма, Капетан Ео, у коме Мајкл Џексон пева. Филм је водолијашког садржаја, у Дизниленду се продају окултни симболи и играчке. На кабловској Дизни телевизији, емитују се филмови са темом чаробњаштва, а канал  се рекламира као онај који ће вашу испунити магијом:

Један од основних парола Њу Ејџа: Мисли глобално, делуј локално. На уму водолијаша је увек стварње једне светске државе и наметање нове религије човечанства; свако од њих, међутим, дужан је да ради на свом пољу, помажући да се на тај начин успостави мрежа утицаја. Горепоменути слоган био је мото Њу Ејџ конгреса у Торонту, Канада 1983.; често га можете чути од представника у врху Уједињених Нација. Све више кључних места америчјког друштва заузимају нови пагани, који се против Христа боре одлучно, а истинске Хришћане називају фундаменталистичким фашистима.

Један од гуруа Новог Доба, Шри Раџниш, тврди: фундаменталистички Хришћани су најгори Хришћани. Они су најфанатичнији. Они верују да је Хришћанство једина религија. То су простачке идеје.

М.Скот Пек, психијатар из групе најпопуларнијих пропагатора Новог Доба и велики љубитељ Зен Будизма, одбацује оне који Христа сматрају за Бога по свају цену и сматра да нам је, да би се спасили, потреба заједница, заснована на толеранцији.

Дејвид Спенглер, у књизи Размишљања о Христу јасно ставља до знања, ко је прави бог водолијаша: Луцифер је ангео човекове унутрашње светлости... Он је сарадник Божије љубави /.../ и пошто улазимо у Ново Доба, свако од нас мора рећи: Хвала ти, вољени (под вољеним се подразумева онај кога је Христос сатро, ђаво, нап. прир.), сва ова искуства, она су ме теби привела...

Кад се ово има у виду, уопште није чудно што доктор Френк Алпер, шеф Мета-физичког удружења Аризоне, вели да су Хришћанске фундаменталистичке породиве, најопасније за децу у таквим им породицама, наравно, не уче да статану зову вољени, него да га силом Божијом.

Водлијашима је веома битно да утичу на децу. Алиса Бејли је говорила: Будућност лежи у рукама младих, свуда. Они су родитељи будућих покољења и инжењери нове цивилизације. Тим мишљењем обузета Глорија Штајнем вели: Надам се да ћемо до 2000. године ддецу одгајати тако да верују у људски потенцијал, а не у Бога. ЗАто треба од малих ногу радити на стварању водолијашке будућности. Џени Дент у књизи Духовно учење за децу, каже да је њен дух-водич Бели Орао, рекао да је свака религија пут ка богу а деци препоручује да воле и Буду и Кришну, увек радосног и благог.

У школама САД-а забрањена је Хришћанска молитва., да не би вређала осећања атеиста, али су зато дозвољене сликовнице које објашњавају извођење вештичијих обреда. Геј Хендрикс и Расел Вилс поручују наставницима, да децу треба учити медитацији. У државним школама Америке, примењује се метод учења Марије Монтезори, теозофкиње, блиске сараднице фашистичког Дучеа Мусолинија (овај метод је бип примењиван и у нацистичкој Немачкој). Циљ њеног васпитања је нова људска култура, планетизована човечност, међузависност форми. Монтезоријева је чврсто веровала у реинкарнацију.

Стрипови, филмови и ТВ, сјајни су медији за ширење водолијашке завере. У стрипу Гаргојл Њу Ејџ хероји (пагани) се боре против злих сила које обитавају у Цркви. Воде их гуру Вишну Дас и друид Дервидон. DC comix издају стрип Мленијум у коме ванземаљци најављују Ново Доба среће за човечанство. У стрипу Арион господар Атлантиде индијска богиња смрти и разарања Кали представљена је као нежна и племенита особа. Мис Мистик, реинкарнирана вештица из Салема штити Мајку Земљу од загађења. Црвена Соња, у истоименом стрипу названа је ђаволица са мачем... Разни Спајдермени, Супермени и Бетмени имају магијске силе, као сталне пратиоце свог делања.

А школе? У Боулдеру, Колорадо, једанаестогодишњи дечак је баш од своје школе добио књигу Безглави Купидон о девојчици која вежба да постане вештица. За децу од првог до трећег разреда, Супер-ноћ мале вештице. У књизи Коју вештицу?, намењеној старијим разредима младић по имену Ариман (имена демона из персијских зороастризма), хоће да се ожени и тражи најлепшу вештицу у граду. У такмичењу вештица побеђује Беладона, која призива сени подземља.

А филмови? Ево како утичу. Тинејџер Марк Бранд ушивао је да гледа филм Петак тринаести и убио је свог школског друга, па се затим и сам обесио. Један млади убица из Даласа, (1988.) када су га питали како је то учинио, рекао је да то није ништа нарочито као да гледаш филм ,или нешто слично. Адвокат Френк Титијони је бранио своју штићенису која је убила деветогодишњу сестру. Чињеницом да је ова од детињства читала хорор књиге и гледала хорор филмове.

Виктор Страјб, аутор књиге Смртне казне за младе, адвпокат је изјавио након изучавања двестаосамдесетједног случаја убистава, који су извршили млади: Деца делују импулсивно. Они не знају шта смрт заиста значи. Они су искрено запањени када виде да је жртва заиста мртва, јер не ТВ-у, на филму и у књигама, она није мртва заувек. Према томе, филмови које деца гледају, ТВ емисије које прате, књиге које читају директно их подстичу на злочин.

Дух-водич Андреј, који је говорио из Карен Клик, хвалио је филмове Е.Т. ванземаљац и зевздане Стазе: то су филмови који помажу човеку да уђе у Њу Ејџ. Сјукси Роуз, водолијашица, пише: Филм је оракул, и кроз његове слике, које утискују у подсвест шире се неки од идеала наших највечих пророка и духовних учитеља. Она Спилберга назива новим Јосифом, тумачем снова човечанства.

И цртани филмови салуже као полигон за ширење Њу Ејџ пропаганде. У цртаћу о Моћном Мишу, главни јунак ушмркује кокаин. У цртаном филму, Штрумфови Велики Штрумф црта пентаграме и изговара магијске речи; штрумфови левитирају и сви имају репове. Хи-Мен је Адам Њу Ејџа, кога води Сила Сиве Лобање, док он носи магијски мач.

Ши-Ра женски Хи-Мен има све особине египатске богиње Изиде. Спилберг-Лукасови филмови Ратови Звезда уместо Бога пропагирали су безличну Силу и учитеља магије, патуљка демонскога лика, званог Јода... Играчка Скелетор из комплета Господари свемира, даје овакво упутство детету: Кад на себе ставиш Скелеторов шлем и оклоп, постајеш агент зла. Користи свој моћни мач да се бориш проив добра.

У Њу Ејџ музику, се уграђују подсвесне поруке; вештице наступају у најгледанијој емисији у САД-у, Добро јутро, Америко... Није нимало чудно што је сатанизам толико набујао.

Ево неколико примера:

У Остину, Тексас, девојчица од седам година, зависна од МТВ-ија, музичке телевизије чији спотови интензивно пропагирају црно-магијске поруке, пред одлазак на недељну службу у Цркву, рекла је мајци: Мама ја не желим да идем. Не волим Исуса, Луцифер је мој бог.

Мендосино Каунти, Калифорнија: Неко је силовао децу, терајући их да певају како је Исус мртав.

Хјустон, Тексас: Амос Едвард Смит, учествовао је у шест ритуалних убистава, међу којима и децу. Жртвовао их је вуду боговима, да би постао моћнији, и добио оно што не може да плати.

Далас, Тексас: Девојчица од 11 до 14 година, биле су примораване да учествују у ритуалима, уз коришћење алкохола и дроге, оргије и читање сатанистичких списа.

Довер, Колорадо: Шеснаестогодишњак се убио у ритуалном магијском кругу. Има собу пуну мрачњачких књига и ножева.

Кресон, Пенсилванија:  Деца уништавала надгробнике, писала демонске знаке убили мачку и приковали је за дрво, жртвовали зеца и пили му крв. Вође овог безумља, касније су извршиле самоубиство.

Беквил, Тексас: у току гледања филма Лице смрти у коме су заиста убијени, један од приустних је изашао напоље, убио слепу девојку која је ту пролазила и вратио се као да се ништа није десило. Нико га није пријавио.

Текс Марс, изучавалац Њу Ејџ феномена, упозорава родитеље на знаке потенцијалног сатанистичког понашања: нагла побуна протв ауторитета, бунтовање против родитеља, поседовање окултне и магијске литературе, мишљење које изокреће вредности: добро је зло, а зло је добро, мржња и цинизам према Богу и Цркви, свештенству, нагла прмена распложења, депресија, губитак сна, параноичан страх, немир, поседовање сечива са егзотичним средњевековним украсима, поседовање вуду бубњева, делова животиња, костију, свећа амулета, талисмана, занимања за реинкарнацију, спиритизам, парапсихологију, морбидно одушевљавање смрћу и лешевима, тетовирање, самоповређивање резањем, црна одећа комбинована са окултним симболима, хевиметал, мајце са магијским симболима, претерано занимање за хевиметал идеологију и музику, дроге, опседнутост магијским видео играма и недостатак сапатње према ближњима, суровост према људима и животињама, опседнустост хорором, фасцинираност крвљу; чудни покрети тела, ужагрене очи, тикови, бесмислено млаћење главом, урлање; употреба сатанских псеудонима, итд.

То су, каже Марс, упозоравајући, али не и сигурни знаци. Уз то, треба обратити пажњу и на самоубилачка расположења која се код младих у оваквим ситуацијама, могу јавити.

 

 

Назад