Спиритисти, Медијуми и Ченелери

 

Древна пракса општења са духовима, који се представљају на различите начине, почев од душа покојника до ванземљаца присутнија је у свету данас, више него икада. Данас се она зове каналисање. Читава духовна канализација је настала од тог каналисања.

Каналисати значи порепустити себе (тело, душу, ум) некој космичкој интелигенцији, ванеземаљцу, духу покојника који из човека саопштава поруке за доба које долази. Те поруке се бележе на хартији или аудио визуелној траци. Од њих се праве књиге и њима се руководе следбеници Водолијине Завере. Према подацима објављеним у Лос Анђелес Тајмсу крајем 1986. само у Лос Анђелесу било је преко 1000 проводника (channels) кроз које духови свету нуде, нова учења. Зарада која се остварује од посета проводницима, (а људи од духова траже савете за све од потеза пословне природе до религиозне утехе) износи од сто до четири стотине милиона долара годишње.

Са духовима опште популарни глумци, Мајкл Јорк, Линда Еванс, Ширли Меклејн. Из Џека Персела говори Лазарис, најпознатији ванземаљац Америке, на сусрет са којим се чека по две године. Дух Ментор који се настанио у Мередит Лејди Јанг, најавио је да ће у наредних педесет година, васпитати духови, почев од детињства...

И код нас су излазила дела писана по диктату: Курс о чудима, књиге Габријеле из Бирцбурга, Кена Керија, Вирџиније Есен, и многих других (па чак и домаћих ченелера). Једна од најпознатијих књига чоији су аутори демони, је Сетова Књига Сетов материјал, која је издала Белетра 1990. године.

Крајем 1963. године Џејн Робертс и њен муж радили су оглед са плочом за примање спиритистичких порука. Јавио јој се дух Сет, ушао у њу и почео да саопштава. Давао је дијагнозе болести, казивао садржаје запечаћених писама, држао предавања о свету и животу... Лице Робертсово се (приликом говорења Сета кроз њу) стравично кривило, а глас јој се мењао (знаци поседнутости злом силом). Њен муж је, међутим, све одушевљено бележио.

Психолози су ову личност ииз транса објашњавали као паралелну дневној. Године 1968 Робертсова је Сетовим гласом говорила студентима; многима се чинило да глас допире одасвуда. Робертсова је признала да је још пре своје 20. године престала да верује у Бога, Мајку Божију, рај и пакао. Откад је Сет уаш у њу, дешавалае су јој се астралне пројекције.

Дух је када су га питали, како највише воли да га зову: Бог. Сва имена су Његова (основна теза савремених синкретиста од оних у Светском Савету Црква до Паола Коеља). Сет је дао ново име Џејн, назвавши јер Рубурт; делујући из њеног тела, препбликовао је чак и Џејнину руку, која је понекад личила на животињсдку канџу. Робу, мужу поседнуте и њој, говорио је како су се зхнали у претходним животима. Роб црта по Сетовом надахнућу. Дух наговара Робертсову да остави посао, и посвети се држању предавања о екстрасензорној перцепцији. Веома је важно ово: кад је Џејн у трансу, њен мачак се веома плаши и чак је угриза за ногу. (Познато је да животиње, могу бити узнемирене присуством демонских сила)

 

1.       Прво учење Сета (иначе, његово име је име египатског бога зла) јесте да постоји реинкарнација, о чему он даје обилне податке, причајући пријатељима Робертсових прошлим животима.

2.       Бог није Личност, него гешталтенергија која формира универзуме; Бог је све што постоји, оно. Сет (Сатана) отворено каже: Не постоји Лични, индивидуални Бог у Хришћанском смислу!

3.       Христ је спој три чобвека из Исусовог времена: Јована Крститељ, Исуса и неког трећег.

4.       Не постоје грешници, него стање греха...

 

У Сетовој књизи Природа психе, злодух је хвалио полиморфну сексуалност, с обзиром да је сваки човек двополан. Хвалио је паганизам и јереси као изразе интуиције, као и окултна тајна друштва.

Према томе, сваком Православном Хришћанину је јасно: она учења која из жене, поседнуте ђаволом, говори сам ђаво, јесу демонска, сатанистичка. Веровање у безличног Бога који је нешто а не Света Тројица, веровање у реинкарнацију, у то да је Исус није Христос, да је грех пуко незнање, а не став воље, да су полне изопачености нормалне и пожељне, да су јереси и окултизам израз слободе: све су то религијске идеје самог сатане, лажова и оца лажи, човекоубице од почетка. Опасно је што му данашњи људи верују, свим срцем му служе, укључујући се у Водолијину заверу.

Сва дела написана аутоматски, по диктату духова су демонска. А, авај, у нашем веку их је било много. У прошлом столећу је на спиритистичким сеансама, несрећни француски писац Виктор Иго, бележио је поруке духова, који су му се представљали на разне начине. Виљем Батлер Јетс, знаменити ирски писац записао је визију који су му дуси, диктирали кроз духове његове жене (кад су сошли, рекли су да му нуде готове метафоре за поезију), надреалисти су од аутоматског писања, споја спиритиситчког транса и психоаналитичке методе, слободног асоцирања, које је Фројд преузео од кабалиста, створили култ свог авангардног покрета...

Међу најзначајнијре књиге које је диктирао сaтана, спадају свете књиге телме, што их је примио и усвојио Алистер Кроули, у књизиз закона онја који је диктирао представљао се врло отворено: Ја сам тајна Гуја, склупчана пред скок: у мојој склупчаности је радост.

Ђаво препоручује да се не постављају никаква питања: Ако воља застане и запита Зашто, призивајучи Разлог, тад Воља стаје и не чини ништа. Ако Моћ запита зашто, тада је Моћ слабост.

Дух Свети је Дух Утешитељ тако Га је назвао Хритсос; тако Га зове Цркве. Дух који води Кроулија каже ја не тешим: ја мрзим тешеног итешитеља; поручује да би радо искљувао Исусове очи на крсту и растргао Деву Марију на точковима (ова књига се већ годинама продаје у Србији и Црној Гори; следбеници овог ђавоиманог су међу нама). Али у Liber VII, једној од светих књига дато је и стање, оног који их је писао по диктату.

Он каже: моја властита душа угриза сама себе, као шкорпион окружен огњем.

 

 

Назад