Духовно коректна веровања 

 

Једна од опасности њуејџерског покрета је у томе што је он савршена вера за глобализам. Он се може синкретизовати са сваком вером са изузетком правоверног хришћанства.

У њему нема Страшног Суда или греха, али он говори на привлачан начин о светости природе и искри божанског у људској раси. Он користи "позитивни" језик и идеализује људске потенцијале.

Он је крајње постмодеран и далеко атрактивнији пост-хришћанским генерација него "застарела" црква. Он је савремен, у моди, и политички коректан. Он такође учвршћује планетарну веру или ће сс из њега изродити нешто што ће то чинити - попут Гаје.

Укратко, њуејцерски покет, и његово дете, Гаја, вера да је наша планета божанско живо биће, духовно су коректни за Нови светски поредак. Хришћанство није.

Генеричка духовност неопходна је да би се различите, чак и супротстављене, културе и вере стопиле у једно. Да би свет постао једно, религијске границе морају се уклонити. Оне се морају срушити попут Берлинског зида у духовном еквивалентну слободне трговине ва светском тржишту."Увод у филозофију система" Ирвина Ласла, опрезно открива духовност која одговара светском поредку, мада он то не каже експлицитно.

Његове речи испуњене су прикривеним значењем: "Ми смо изабрали монизам, ублажен еволуционарним, категоричним плурализмом, као наш основни оквир".

Ласло је овако 1972. дефинисао академским језиком, оно за шта ће 10 година касније Мерилин Фергусон употребити 300 страна у њеном њуејџерском манифесту и бестселеру "Водолијина завера".

У складу са Ласловом молбом, медији су одиграли значајну улогу на пољу пропаганде. У овом случају покренуто је питање духовне коректности.Џозеф Кембел даје примере нове духовне коректности и остаје први медијски амбасадор генеричке духовности.

Његови ТВ интервјуи и серије предавања, спонзорисани од стране Лоренса Рокфелера и других великих фондација, немилице се приказују на јавној телевизији. Изгледа да за овог истакнутог медијског гуруа још нису чули само хришћани који нису свесни дешавања око њих.Џозеф Кембел говори о потреби да се установи јединствена митологија на земљи - уједињујуће религијско искуство и универзална вера за сазрелу планету. Кембелов речити и зрели синкретизам види се као право миротворство у свету у коме несклад потиче од незрелих религијских веровања у којима људи не разумеју једни друге.

Они су као деца која једни на друге бацају камење, примећује овај мудрац. Ош морају да прихвате ово истинско јединство које већ лежи пред њима, протичући налик на универзални поток колективног људског искуства. Њуејџерски мислиоци ту су да прихвате лопту коју им баца Џозеф Кембел.

Снажни аргументи за заједничку глобалну веру засновану на заједничком мистичном искуству настављају да се множе, од ТВ емисија до књига на бестселер листи "Њујорк Тајмса". Духовно коректни виде глобалну веру као последњу наду за спас човечанства.

Они чекају својих пет минута под кишобраном Новог светског поретка. Хришћани неће проћи тако добро у времену које ће можда бити крај историје, баш као што нас Свето Писмо упозорава свих ових векова. Други израз за духовно коректне је "они који су пали", или велики отпадници.

И заиста, данашња Америка је много другачија од оне која је постојала два века, до пре само две генерације. Оно што смо изгубили одбацивши хришћанство немерљиво је. Докази су свуда око вас.

На све то нас је упозоравало Свето Писмо епидемија AIDS-а, губљење улоге породице, хомосексуална револуција - између осталог. Наше параде хомосексуалаца далеко су већи догађаји од било чега што слави чистоту и доброту.

Већ смо на путу моралног и духовног пропадања што је суштинска претходница Новог светског поретка.

Ово бриљантно искоnструисано решење за светске проблеме уистину ће бити ђаволова највећа погодба - погодба за саму планету.

 

 

Назад