Светски поредак и слобода вероисповести

 

Поглед на неколико резолуција УН у вези са слободом вероисповести говори нам о оном што нас чека ако заживи УН модел Новог светског поретка према Бушовој дефиницији (ни остали модели нису безазлени по хришћане и индивидуалце).

На 73. пленарној седници 36. заседања Генералне Скупштине 25. 11. 1981. међу резолуцијама које је усвојио Трећи Комитет била јс бр. 36155 - "Декларација о елиминисању свих облика нетолеранције и дискриминације на основу религијских веровања". Ако светске нације дођу под кишобран УН, ово ће постатв неповредиви закон. У члану 1, тачка 2 и 3, каже се: "Нико не сме да буде изложен притиску који би угрозио његову слободу да се по свом избору одлучи за религију или друго веровање.

Слобода манифестовања религије или веровања може се ограничити само законом којим се штити јавна безбедност, ред, здравље, морал или фундаментална права и слободе других".Исте ове речи појавиле су се и у другом контексту. У Повељи о људским правима УН, у члану 15, тачка 3, стоји: "Слобода манифестовања религије или веровања може се ограничити само законом".

Реч "само" чиста је козметика. У стварности, слобода вероисповеети је зависна или условљена оним што је прописаво законом. Чињеница је да закони могу да се мењају и да могу да буду арбитрарни. Ако слобода вероиеповести може да се прописује законом, онда она на исти начин и да се укине. Видели смо како се у америчком закону мења смисао променом смисла речи.

Овако УН стварају незаустављивог Левијатана.Орвеловским језиком, према Повељи о људским правима УН, људи ће бити "слободни" да не верују у оно у шта други верују; биће "слободни" да не доносе морални суд или на неки други начин критикује било које духовно веровање (скоро смо и дошли до тога), а у интересу плуралистачке већине, биће апсолутно присиљени да живе као да њихова вера није ништа више од крајње приватне предрасуде.

Џон Вајтхед, стручњак за уставно право и оснивач Радерфордовог Института, помиње неке примере: у Њујорку јс директор осковне школе изгрдио петогодишњака због растурања "илегалних" летака са цитатима из Јеванђеља.

У Аризони су школске власти покушале да спрече четири девојчице које су на школској представи певале о Исусу. У једној другој школи наставник је укорио дете које је на руци написало "Волим Бога". Објашњење је било да је то "противзаконито" и противно уставу САД. Кад је Бог тако лако протеран из древних школа у САД шта тек треба очекивати од транснационалне владе која чак нема иза себе хришћанско завештање.

Можда ниједан систем закона јасније не поставља позорницу за прогон хришћана кога помиње Откровење Јованово него овакве УН Повеље, декларације и резолуције. Ови лукаво срочени закони - које би Малколм Магериџ укључио у појам "хуманог холокауста" - налазе се у стању мировања све док не буду активирани.

А тада ће заменити грађанска права и Устав САД. Када би данас УН модел Светског поретка потпуно заживео, хришћанске слободе у којима смо уживали више од 1000 година на Западу биле би окончане. Био би то смртни ударац хришћанству, али који би данас све јачи антихришћански консензус једва дочекао.

Тада би свака искључива вера или веровање у јединствено спасење било крајње увредљвво за "једвнство у различитости" и позиве за јавни мир.

Нови смањени и припитомљени хришћани споља се не би разлвковали од осталих. Уистину, јагњад би била утихнута. Хришћане би хапсили због "злочина мржње" ако своју веру проповедају друима. Темељи су ударени.

Политички коректна интелигенција, делајући као наша јавна савест, осудила је Јеванђеље Христово као "сексистичко, расистичко, антисемитско, патријархално, шовинистичко и хомофобично". Ови љутити гласови неће се утишати док се Јеванђеље не преуреди по њиховим аршинима.

Све док то судски није прекинуто, на Библијама у мотелима Националног парка Индијана стајало је: "Упозорење! Дословно веровање у ову књигу може угрозити ваше здравље и живот!"

Библија је названа "насилном, расистичком и сексистичком бајком". Бога су назвали "мачо мушкарчином и ратннком... склоном једној људској раси; који жену сматра подређеном мушкарцу и садистом који је створио пакао за мучење неверника".

Када је Америку са њеном некада великом хришћанском традицијом било тако лако преокренути, под Новим светским поретком тај процес би просто експлодирао.

А ипак већина хришћана, уљуљкана у снове прошлости, не верује у такве ствари све док им се не десе испред носа.

 

 

Назад