Припремање Новог Доба и Симболи Револуције

Професор Владимир Димитријевић

 

Лорд Мајтреја је сигуран да ће његова војска, спремна за бој, ускоро победити; све већи број секти и окултних праваца савршено се уклапа у Мајтрејин покрет. 16. и 17. августа 1987. године одржана је велика медитација Хармоничног зближавања (Harmonic Convergence), у којој су учествовале на стотине хиљада новодобаца широм света. Хозе Аргуелас, покретач ове акције, најавио је да Њу Ејџ има 144 000 спремних ратника дуге који ће владати планетом кад за то дође час.

Смисао хармоничног зближавања је у сјединењу учесника са духовима - вишим интелигенцијама које управљају светом.Тада је за наредни период изнео следеће циљеве покрета:

 

Сједињење и ојачање свих група и организација Њу Ејџа;

Успостављање медијархије која ће укључити све медије у пропаганду Њу Ејџ идеја;

Растакање националних држава и њихова подела на тзв. биорегионе; Очишћење земље: уклањање свих оних који се противе јединственој светској религији;

Повезивање човечанства са духовним учитељима и духовима водичима;

Узвођење човечанства до божанскости.

Еволутивни процес ће помоћи успостављају акваријанског натчовека.

Елиминисање неспособних, да би се њихове душе реинкарнирале у нова тела;

Прерасподела светских добара;

Довођење Мајтреје после изазивања светске кризе.

 

Све ово би изгледало као фантазирање, да у покрету не учествује, посредно или непосредно, читав низ значајних личности: Питер Грејс, шеф мултинационалне компаније W.R.Grace, богаташ Тед Тарнер, власник CNN-а и шеф Друштва за бољи свет; Гери Харт, угледник Демократске партије САД... Од покојника, ту су били Вили Брант и Курт Валдхајм. Михаил Горбачов, бивши вођа СССР-а, сада је један од челника новодопског еколошког покрета Зелени крст.

Од основних циљева Њу Ејџа најбитнији је борба против хришћанских фундаменталиста, чије је мишљење анти-хуманистичко. Дух-водич Алисе Бејли, Џвал Кхул, хришћане је назвао злим и људима који се одвајају од других. Кхул вели: Нову вам заповест дајем, укључите се, сједнните се са свима. Џон Рандолф Прајс, који је 31. децембра организовао Медитацију за исцелење света хвали се како је у њој учествовало 875 милиона људи. Они су та сила која ће сменити хришћанску веру.

План за довођење Мајтреје је следећи: Прогласити Хришћане за заостале будале и уклонити сваки њихов друштвени уплив; Изазвати кризу планетарних размера; Усред кризе, јавиће се велики светски вођа и државник; Њу Ејџ лидери ће га, преко медија, пропагирати широм света; Христ Мајтреја ће успоставити једну планетарну државу, привреду и религију; Ко му се не покори, биће гоњен; Свима ће се делити Мајтрејин печат; Духови ће општити са људима... Изучавалац окултних феномена Текс Марс каже: Индуисти, будисти, сатанисти, вештице - сви добродошли у Њу Ејџ јединство. Само су прави хришћани искључени. Ми смо анатема и парије.

Што се Мајтрејиног знака тиче, реч је о својеврсној окултној тетоважи. Свето Писмо Старог Завета забраљује тетоважу као знак паганске шгацијације (Лев. 19, 28). Њу Ејџ мислиоци, међутим, сматрају да је иницијатичка тетоважа неопходна.

У роману Еклама Куешејна Крајња граница описује се случај младића Ричарда, члана једне Њу Ејџ секте, који мора да прими месијин жиг на руку, потврђујући тиме да му је одан. Витли Штрајбер, писац хорора, изучавалац оријенталних тајни и магаје, био је киднапован од стране ванземаљаца који су га унели у НЛО.

Тамо се срео са Мајком Богова, која је личила на Иштар, мајку древних вавилонских божанстава. Док је уплашено викао: Не смете то да ми радите, ја сам људско биће!, Мајка му се одлучно загледала у очи и рекла: Смемо да ти то радимо! Имамо право! Наравно да ђаво има права на оне који су му се предали.

Да Њу Ејџ заиста иде путем антихриста, сведочи тумачење броја 666, који је за Алису Бејли свети број, пошто је 6 број светлости. 666 је такође број светог града Шамбале у коме обитава Мајтреја са својим духовима - учитељима мудрости. Овим бројем се човек посвећује у тајну божанства Санат Кумара (sanat је, у ствари, satan, сатана).

Џвал Кхул каже даје 6 број дева еволуције (дева је анђео човековог усавршавања.) У књизи Долазеће светске промене најављују да ће Христ победити све снаге зла у свету, расу која је преживела, али још није ишчезла (наравно, хришћане). Број 6 сједињује троуглове воде и ватре, а 666 је било обележје богиње Иштар, вавилонске блуднице, назване троструком Афродитом. Водолијашке феминисткиње обожавају Иштар.

Барбара Вокер је помиње као мајку блуда у Откривењу Јовановом, и хвали праксу ступања људи са њом у телесне односе преко храмовних жречица - проститутки. Њу Ејџ користи многе симболе зато што их сматра енергетски набијеним сасудима, преко којих се људима саопштавају магијски садржаји, али на невербалан начин.

Водолијашки симболи су, између осталкх: пентаграм (петокрака звезда), троугао, круг, египатски анкх, дуга, Давидова звезда, сунце, свастика свевидеће око, точак, лотос, кристал, дијамант, змај или змија, кентаур, јин и јанг, једнорог, Пегаз.

Пошто ови симболи често имају и своја традиционална, хришћанска значења, треба објаснити читаоцу на који начин их виде Мајтрејине војске. Тада ће нам многи филмови, плакати, обележја политичких партија и рекламе бити јасније.

 

Троугао

 

У књизи Алберта Черчворда Знаци и симболи првобитног човека каже се да је троугао био симбол божанског тројства египатске религије: Сета, Шуа и Хоруса. Хорус је био творац, а Сет разоритељ. Санфранцискански сатаниста Мајкл Акино подигао је Сету храм, оживљавајући његов култ у секти која се тако и зове (Сетов храм). У индуизму, троугао означава женски божански принцип, то јест вулву (тзв. Кали јантра). Код Грка, била је то вулва Велике Мајке Деметре. Једном речју, троугао најчешће означава Мајку Богова, или - блудницу вавилонску, описану у Откривењу Јовановом. Уз ово, троугао симболизује Шамбалу. Бејлијева је од 1938. године организовала медитативне тројке које су призивале долазак водолијашког месије. Бенџамин Крим вели да је симбол Мајтреје тачка у троуглу. У Разоткривеној Изпди Блавацка тврди да је звучни еквивалент троугла мантра АУМ којом су богови створили свет. Џон Барела, хришћанин из Јужне Америке, анализирао је сатанску природу знака никарагванских комуниста - сандиниста, који су на заставу ставили троугао, рог и сунце. У Дугином мосту Њу Ејџ писци говоре да је троугао веза човечанства са духовном хијерархијом. По њима, планета је премрежена троугловима енергија. Визуализујући троуглове у уму, човек ступа у везу са хијерархијом. Кад довољан број људи уђе у водолијашку мрежу, појавиће се царство Новог Доба. Џвал Кхул је рекао да троугао означава Соларног Оца, Христа и хијерархију повезану са човечанством. Гурђијев је свету тројицу означавао као три свете силе стварања.

 

Сунце

 

По Јелени Блавацки, сунце је велики магнет, велико око. Барбара Мак Вотерс учи да су и сунце и земља божаиска бића. Цон Рандолф Прајс га назива соларним Логосом и људе позива да уђу у нову фазу светлости. У књизи Артура Кларка Одисеја у свемиру 2010. Јавило се ново сунце које је спречило рат САД и СССР. Име овог сунца је било - Луцифер. Сунце је кључни симбол у вавилонској религији. Хамураби је законе примио од Шамаша, бога сунца. Гнусни идол Ваал, против кога грме старозавети пророци, је сунчано божанство. Аполон (Питон) и Хелиос код Грка такође су сунчани богови. Још у Старом Завету (Зак. Пон. 17, 2-7) забрањено је клањање сунцу; у Новом Завету заблистало је Сунце Правде, Христос, Бог Истинити. Очито је да се водолијашки пагана одмећу од Њега да би се клањали Луциферу, којн им се представља као Соларни Логос.

 

Пентаграм (петокрака, пентакл)

 

Присутан је у сатанистичким и у вештичарским култовша, али и у белој магији. Има га у масонским ложама, а и код мормона (храм у Солт Лејк Ситију). Примењивали су га магови Златне Зоре. Још су га келтски жреци звали вештичије стопало. Коришћен је и у Вавилону. У Средњем веку су га знали као чаробњачку звезду и ђавољи знак. У књизи Тајва учења свију доба Менли Хол објашњава да пентаграм у црној магији има назив ђавоље стопало или јарећи папак. Ако је окренут према горе, зову га јарчева глава. Дуга У вуду - магији означава венчање између бога - змије и бога дуге. У кабали је дуга означавала сексуално сједињење мушког и женског начела. У водолијашким теоријама представља самопоуздање, иморализам и божанскост. Елизабета Клер Профет, вођа Универзалне и победничке цркве, препоручује терапију бојама: људи морају да добију светлост од Присуства које буди треће око. Човек визуализује седам дугиних зрака као огањ. Радећи са дрогама због проширења свести, Олдоуз Хаксли је, употребивши ЛСД, имао доживљај дугиних боја. Дуга је један од најбитнијих новодопских симбола.

 

Свевидеће око

 

Има га на долару, у соби за молитву у Вашингтону, у нознатом Храму разумевања. Године 1957. ондашњи генсек УН Даг Хамаршелд ставио га је у Собу за медитацију Уједињених нација, где симболизује уједињење религија. У Египту је Хатор, сунчана божанска мајка, имала то око као свој симбол. Она јс господарица вулве, пијанства, музике, игре, секса и плодности. (Хатор је иначе крава, супруга бога - бика,) Масони су га изабрали за свој знак. Одатле и на долару, новчаници најјаче масонске државне творевине у свету.

 

Треће око

 

Назива се још и Шивинимоком, аџна-чакром. Новодопце уче да буде енергију трећег ока како би комуницирали са силама и учитељима мудрости. У књизи Енохови кључеви објашњено је као Хорусово око, око господара који служе Живог Оца Творевине.

 

Круг

 

Знак је сунчаних богова Еггипта и Рима. Представља такође и мајку Земљу. Године 1913. египтолог Алберт Черчворд објаснио је да тачка у кругу означава бога сунца Ра, највећу силу међу египатсквм боговима.

У њу ејџ сликовницама објашњава се малишанима да је то симбол Божанске Мајке, на коју сија Бог Отац. Моћни знаци окултизма настају уцртавањем неке фигуре у круг. Познати црномагијски обредни знак је петокрака у кругу.

Хипи-симбол за мир је обрнути крст спуштених крака, затворен у кругу. Означава Христа заточеног у ропству сатанином. Крст смештен у три концентрична круга означава хуљење на Свету Тројицу, и то је, по Кроулију, знак Звери - антихриста. Овим знаком он је обележавао жене које су га обожавале као врховног жреца сатане.

У кругу затворена, Давидова звезда постаје црномагијски хексаграм, који служи за проклињање. У Египту је био знак вечног живота а бесмртности. Новодопци га воле као амајлију за срсћу. Окултно тумачење каже да је реч о сатаннном кругу над Крстом Христовим.

 

Свастика (кукасти крст)

 

Био је коришћен у Вавилону и Индији, код Астека и друида. А.С. Рејли га назива крстом Индије. Свастика је, по њему, точак ватре, оруђе месије, симбол јединства.

 

Змија

 

Симбол божанских сила код свих пагана: фараон на круни носи две змије, знак јединства Горњег и Доњег Египта; Индуси буде кундалини, енергију змије; Кинези са клањају змају, великој крилатој змији, која означава Тао; стари Грци имају Аполона Питијског, који се јавља у виду змије Питона; Астеци и Маје обожавају пернату Змију, Квецалкоатла; насликана је на капији Иштар, мајке богова; као уробороса, змију која гута сопствени реп, знају је гностичари и алхемичари (означава свејединство).

Хришћанима је јасно ко је змија. И знају да ју је сатро, згазивши јој главу, Христос, победитељ над смрћу и адом. И тако даље: лотос симболизује вулву Богиње Мајке, драгуљ - фалус оца богова; ту су и бик, јарац, сарена, пегаз, јед-ворог, јин и јанг као јединство супротвости, пирамвда - симбол сунчаног бога... Знакова је много, и сви имају одређену енергију, потребну окултним револуционарама. Новодопци знаке стављају на идоле и клањају им се. Хипнотвшу се њима путем интензивног гледања. На тај начон, улазе у стање транса.

Алиса Бејли је учила да се путем симбола долази у везу са хијерархијом духова, и да се на тај начин душа усавршава. Фостер Бејли сматра да стваралачко коришћење симбола буди одрсђене енергије које се могу употребити. Визуализација и креативна фантазија, коју новодопци нуде, на тај начин постају сатанини методи поробљавања ума.

Водолијашки мислиоци Др Роберт Лајхтман и Карл Џеписк препоручују буђење архетипских слика употребом Ји Ђинга, тарота, руна, нумерологије и астрологије. Бенџамин Крим саветује визуализацију Буде у лотос-положају. У Кључевима Еноха илуминарије (интелигенције) уче човечанство да су симболи кључеви општења са оностраним. Виша интелигенција која слике шаље зове се Метатрон (окултно име ђавола), лева рука Оца.

Норман Винсент Пејл, отац позитивног мишљења (positive thinking), у оквиру кога постоји и визуализација као пут ка позитивном,и сам се бави спиритизмом. На основу свог искуства, он вели: Ко је Бог? Неко теолошко биће. Он је много већи од теологије... Бог је енергија. Док удишете Бога, док визуализујете његову енергију, бићете поново енергисани.

Докле може да иде визуализација, описује Витли Штрајбер који је написао књигу Општење. Њему је демон долазио у виду Иштар, и имао однос с њим. Када је то хтео да опише, кроз његову жену је дошао дубок глас, нељудског порекла (жена му је спавала): Књига не сме да уплаши људе. Назови је Општење, јер она говори о томе. Општење, али с киме? Са ђаволима, очито.

Међутим, сатанине слуге настоје да то прикажу у што лепшем светлу. Дик Сатфен, један од водолијаша, увео је у праксу тзв. терапију симболима. На шест видео-трака гледалац бива бомбардован различитим симболима, да би му се пробудиле подсвесне енергије. Све време се чује хипнотичка новодопска музика.

Издавачка кућа Lucis trust (првобитно је носила име Луцифера) у књизи Зраци иницијације такође даје опис знакова који помажу долазак Новог доба. Један од њих је круг у троуглу који је такође уписан у круг.

Докле иде издавачко лудило окултиста, види се и по томе што је угледна Нова америчка библиотека (New American Library) штампала Комплетну књигу магије и вештичарства, у којој чак има описа блуда са демонима. Текс Марс сматра да је Њу Ејџ потпуна религија - има своје учење, свете списе, култ и обреде, жреце и вернике, као и програм за мисионарење. Оно главно Марс сажима на следећи начин: Настојећи да представља сасвим нову глобалну културу, светска религија Њу Ејџа негира постојање личног Бога Који воли наслеђе Своје, истовремено величајући људске потенцијале и научни прогрес.

Мерилин Фергасон, писац Акваријанске завере, каже да новодопски верници долазе са свих нивоа имућности и образовања. Има ту професора, службеника, угледних научника, владиних званичника, уметника, богаташа, лекара, психијатара, али и радника и таксиста... Зупчаника који покрећу Њу Ејџ машину има у компанијама, на универзитетима, у школама, чак и у Белој Кући.

Бивши астронаут Едгар Мичел је водолијаш; писац научне фантастже Асимов је то за живота био; глумица Ширли Меклејн то јесте, Цон Рандолф Прајс верује да новодобаца у свету има преко 500 милиона.

Њима Христос није потребан, јер не верују да је човек грешан и огреховљен. Природа им је божанствена, бог им је безличан, Христ им је аватар какви су Буда, Мухамед или Конфучије, анђели су им духови-водичи, еони, древни мудраци, ново рођење зову вечним и планетарним иницирањем у тајну, то јест задобијањем Христосвести.

Други долазак је Стицање христосвести и стизање новог месије, Мајтреје. Царство Божије је царство Мајтреје, кад ће владати мир, хармонија и љубав. Греха и зла, наравно, нема. Све је б-жанствено. Већ поменути Прајс верује да је сабирање почело. Књига Еноха најављује почетак блаженства за 2004. годину. Верници разних религија се, преко Њу Ејџа, опет зближавају и уједињују. Он кличе: Ново доба ће бити. Ново небо и нова земља ће доћи. Припреме се чине већ сада и из хаоса ће доћи мир на земљу, нови поредак за човечанство.

У књизи Дугин мост Бери Маквотерс, оснивач и сауправитељ Института за истраживање еволуције свести, сматра да је циљ човекове еволуције постајање сличним духовима који руководе водолијашким Планом (то јест, водолијаши, свесно или несвесно, стреме да постану ђаволи.)

Духовно биће које он зове Вишња Воља рекло му је да човек треба да достане мали бог у служби већем богу - планети Земљи, коју они зову Гаја. Оснивач Lucis Trust-а, М. Е. Хејзлхарст, један од људи који верују да је све спремно, саопштио је да сви морају појмити да постоји новодопски план и да треба да се понашају у складу са тим. На којим све возилима путује Ново Доба?

Ево их: човекобоштво, љубав према себи, карма и реинкарнација, нумерологија, парапсихолошке вештине, левитација, астрална путовања, хипноза, шаманизам, култ природе, мантре, јантре, обожавање богиња, култ ватре, визуализација, ритуални промискуитет, некромантија, астрологија, еволуционизам, дроге, окултни симболи и медитације, мистерије и иницијације, промењена стања свести.

Основа нове религије је древни вавилонски паганизам.

Није нимало случајно што је Свети Богослов од Господа добио откривење антихристове анти-цркве као блуднице вавилонске (Откривење, 17 глава). Утемељивачи вавилонске религије, они митски, били су цар Нимрод и жена му Семирамида. Краљици Неба, Иштар, приношене су крвне жртве и у њено је име спровођена сакрална проституција.

Иштар или Астарта је Аштарот, против које грме јеврејски пророци Живога Бога. Грци су јој се клањали као Дијани и Артемиди (у Ефесу), Римљани као Кибели, Египћани као Изиди, Индуси као Кали, богињи смрти и уништења. Мирјам Стархок, вештица, каже да се богиња мајка поново буди. Кетлин Александер - Гергасон вели да жене поново откривају Изиду и да их то опет надахњује. Очито је да оживели Вавилон мрзи Цркву Божју.

Дик Сатфен, иопуларни новодопски писац, упозорава да радикална хришћанска десница настоји да уништи покрет и тврди да се хришћанске снаге нкасиља и незналаштва морају потући. Предлаже удруживање свих револуционара ради премрежавања света и повезивања разних група у борби против фундаменталистичког фашизма.

Још 1931. јапански новодобац Меишу Сама изјавио је да наступа прелазно доба, у коме ће сви који изазивају негативне вибрације бити уклоњени у процесу очишћења (Purification Process).

И Дејвид Спенглер, у разговору са духом Јованом, безграничном љубављу и истином, сазнаје да месија убрзо долази и да ће томе претходити уклањање оних који одбијају интеграцију. Према Маквотерсу, Хришћани су људи нерафинираних вибрација који морају ишчезнути јер су неспособни за Ново Доба.

Прајс сматра да је антихрист сваки онај који одбија да призна да је човек по природи бог. Новодопска догматика учи да Сунчани Отац човечанству шаље Сунчаног Логоса - Луцифера да иницира човечанство. Јасно је да су Хришћани из луциферијанске перспективе фундаменталистички фашисти и они који, по Гурђијеву, спречавају еволуциони процес.

Рут Монтгомери теши Хришћане да ће, после свеопштег покоља, њихове душе ући у ,ова тела. Тако ће им свест еволуирати, и они у следећем животу моћи да прихвате Доба Водолије. Ралф Вудроу у књизи Вавилонска мистеријска религија упозорава на чињеницу да се Хришћанство са вавилонским паганизмом срело још у римској империји. Следбеници тог паганизма Хришћане су немилосрдно гонили, убијали, бацали лавовима...

Александар Хислоуп, англикански бискуп, у свом делу Два Вавилона, тврди да су многи жреци Иштар и Ваала били прогнани из Вавилона од стране персијсквх царева Кира и Ксеркса и да су уточиште нашли у Пергаму (где је, по Откровењу Јовановом, био престо сатанин. Одатле су дошли на дворове римских владара, који су били љути мрзитељи Христа.

Шта је страшно?

То што водолијаши заиста продиру свуда, и што стичу све већу моћ. У Њујорк Тајмсу од 28. септембра 1986. објављено је да су представници фирми IBM, General Motors и други у Новом Мексику расправљали о томе како окултизам, медитација и индуизам могу помоћи савременом бизнисмену. Школа бизниса на Стевфордском универзвтету организовала је курс Креативност у бизнису у току кога су присутни обучавани у мантрању, медитацији и употреби тарот-карата. Циљ је стварање капиталисте Новог Доба.

Раних осамдесетих, америчка армија радила је пројекат Њу Ејџ армија који је подразумевао обуку војника у магији, телепатији и медитацији. Карл Рашке, професор упоредних религија на Стенфорду, упозорио је да је антихришћански Њу Ејџ најмоћнија друштвена снага у САД. Из овог мрака треба да изрова Мајтреја, месија.

У Usa Тoday од 12. јануара 1987. Тара центар, установа Мајтрејиног гласноговорника Бенџамина Крима, објавио је да је Христ у свету. Описан је као "светски учитељ сваке религије и за безрелигиозне.

Још 1975, на састанку у УН, религијски лидери су прогласилин долазак Новог Доба у коме ће планетарна свест превазићи верске, културне и националне границе. А Роберт Милер, сарадник УН, ову организацију је најавио као основу за стварање уједињене светске религије.

Научник Џонатан Стоун сматра да ће се нова наука ујединити са новом религијом, да би Мајтреја био дочекан. Часопис Update and Dialog за јун 1992. сведочи да су се 21. и 22. априла те године састали верски и политички вођи који су најавили месијин скори долазак.

Сам Мајтреја је био међу њима, и показао своју контролу над временом и тварју појављујући се и ишчезавајући неколико пута. Ватикански кардинал Биађи је, после свега, изјавио да је запањујућа чињеница да је Христов повратак већ ту, и да би се то објавило чекамо само папину одлуку.(?!)

Махариши Махеш Јоги, ТМ-вођа и један од новодопских гуруа. најавио је 1975. као годину просветлења, уз стварање нове владе са којом ће он сарађивати, Мерилин Фергасон сматра да овај свет не може више бити реформисан, него мора да буде трансформисан.

Почетком седамдесетих, Луис Мамфорд, творац теорије глобалног села, изјављивао је да је дошао час да се створи јединствена светска култура и да се човечанство уједини под једном владом (у књизи Преображење човека).

Виљем Ирвин Томпсон је то назвао планетизацнјом.

Бивши радник УН, Доналд Киз, верује да ће ускоро доћи планетарни систем управљања. Наравно, овом систему смета Хришћанство, јер није интегративно (осим у својој издајничкој, екуменистичкој верзији). Алиса Бејли је у Испољавању хијерархије и Поновној појави Христа најавила да ће Мајтреја заменити лажна хришћанска учења, а бивши католик Метју Фокс, сматра да се мора напустити Бог прошлости да би се створила глобална цивилизација, јер је свети дух присутан у свим религијама.

Роберт Милер, некад угледник Уједињених нација, конфесионално се изјашњавао као римокатолик, али је нуно допринео ширењу окултне револуције. На питање: Која је вера најбоља?, одговарао је овако: Имате око пет хиљада вера на планети. Умрећете пре него што све проучите да бисте могли рећи која је најбоља.

У књизи Ново постање: обликовање светске духовности он износи тврдњу да су космички и божански закони заједнички за све религије, и да Христ од нас очекује светски духовни екуменизам. Он каже да је Христ само више стање свести и објављује еволутивни марш човечанства према тоталној свести. Нови поредак који наступа ће, по њему, бити славан и леп као Афродита која израња из океана (Афродита је Венера, то јест звезда Даница, то јест - Луцифер). Милер је своју духовну еволуцију почео после су сусрета са генсеком УН, Тантом, бурманским будистом, чији је помоћник био. И тако долазимо до окултизма у политици.

Морис Стронг, један од најзначајнијих делатника Светског привредног форума, такође је ватрени следбеник Њу Ејпа. Сматра да му је унук инкарнација средњовековног будистичког ламе са Тибета... Као следбеник култа Шри Оробинда, који је тврдио да је 666 број божанских моћи, он је на свом ранчу Бака Гранде у Колораду подигао храм сунчаном богу.

У разговору са Данијелом Вудом, новинарем канадског листа West Стронг је 1990. године изјавио да би волео да напише футуристички роман о наредном десетлећу. Тема романа би била глобални привредни колапс који би убрзао уједињење човечанства у једну државу, а који би био намерно нзазван по договору најмоћнијих светских бизнисмена. Сваке године у Давосу се састаје Светски привредни форум. Дакле, ово швајцарско место би послужило као место радње романа. Стронгу је Вуду саопшио: Шта ако се мања група светских вођа удружи у тајно друштво да би изазвала колапс светске прнвреде? Фебруар је, они су у Давосу. То нису терористи. То су светски вођи.

То би, у ствари, био глобални државни удар. Очито да Стронг ово није изговорио само као потенцијални писац футуристичког романа. Људи из тајних братстава нису нимало обични. Они верују у магију, мантрање, баве се езотеријом и алхемијом, користећи новодопске симболе. Споља изгледају као углађена господа која.брину о екологији, гладнима, пренасељености, незапосленима и сиротињи. У суштини, њихов циљ је окултни нови светски поредак у коме ће они бити колективни ум управитеља човечанства.

Џошуа Халперн, водолијашки идеолог, у књизи Деца свитања: визија нове породице бележи да ће до 2000. године Бела кућа постати Кућа светлости. Зраци светлости исијаваће из Вашингтона.

О каквој је светлости реч?

О иницијатичкој, гностичарској.То је култ тзв. унутарњег сунца, који је код древних пагана био присутан у поклоњењу Ваалу, Митри и Аполону, Рау и Озирису. На крају, то је Луцифер - Лучоноша - који је иницирао Адама и Еву, да би постали као богови. Илуминат (просветљени) не признаје да је сатана лично биће, и зло сматра божанским као и добро, верујући да и из једног и из другога може да црпе снагу за своје акције. Богу, који је поље силе, илуминат се клања ритуалом (магијским) и служењем (које подразумева послушност учитељима, помагање браћи из ложе и филантропски однос према непросветљеном човечанству; илуминат може да буде припадник било које религије, али је не сме сматрати једино спасоносном.)

Р. А. Вилсон у књизи Маске илумината сматра да је кроулијевски ORDO TEMPLI ORIENTIS њихова творевина, јер су основне тврдње ОТО-а да нема бога осим човека и да је човекова воља главни телемитски закон. Овај став потврђује и кроулијевац Френк Рипел у књизи Црвена магија тврдећи да је Адам Вајсхаупт, оснивач Илумината био Кроулијев духовни предак. Што, уосталом, каже и сам Кроли, наводећи да су Мухамед, Мартин Лутер, розенкројцери и Вајсхаупт претходили његовом Великом Делу - обнови паганизма.

Илуминати из Лобање и костију себе сматрају наследницима срсдњовековним темплара (као и ОТО, уосталом). Темплари су били витезови - храмовници који су у Светој Земљи срели паганске мистерије и били иницирани у култ Бафомета (бар их је за то оптуживала Инквизиција.) Последњи мајстор реда, Жак де Молеј, био је спаљен у Паризу 18. марта 1314, нод оптужбом за заверу против државе, содомију, клањање андрогином богу-јарцу и магију.

Жак де Молеј је објавио да ће се темплари, годинама и вековима касније, осветити. Циљ који је де Молеј оставио је рушење монархија и свргавање папа. 12. јуна 1952, група Ред храма, угледни људи који су се сматрали носиоцима ове традиције, састала се у темпларском замку Арињи, договарајући се о светској окултној револуцији коју треба извести до краја 20. века.

Ту идеју је можда еајбоље изразио у књизи Дом Граала Робан Вотерфилд, који је указао на нужност обнове Светог Римског Царства у коме ће, као у доба Рима, доћи до соларне синтезе свих религија, чиме ће Хришћанство бити надиђено.Темплари - илуминати - завера...Да ли постоји завера?

Мао Це Дунг је кинеску револуцију почео са неколико фанатика у планинама Манџурије и освојио је Кину са преко шесто милиона становника.

Пол Пот, вођа Црвених Кмера, почео је са шачицом фанатика, и побио преко милион људи у Камбоџи.

О Лењину и његовим слугама да и неговоримо: дошао је у Русију као немачки шпијун, ц комунизам који он наметнуо однео је преко 100 милиона људских живота.

(По подацима званичне државне комисије Русије, објављеним 1995, комунисти су, од када су дошпи на власт и основала Совјетију, побили преко 200.000 свештеника, монаха и монахиња.)

Било би илузорно мислити да она који су чланови тајних друштава, а имају моћ да манипулишу масама, то не чине.

Тајна друштва на тај начин претварају свет у позориште привида. Виљем Ервин Томпсон, један од Њу Ејџ вођа, то и даље зове планетизацијом езотеријског и развојем светског мозга.

Стравно доба долази.

Све је дозвољено. Ј. 3. Најт, поседнут од духа Рамте, каже да, пошто је Бог створио Луцифера, и Луцифер може бити добар. Људи, сматра Џон Вајт, напредују ка светлости и постају светлост, виша раса и божанска бића.

Томе, вели Рут Монтгомери, претходе духови који улазе у људе, тзв. walk-ins (ушетачи)...

Те ушетаче Господ Исус Христос је истерао у свиње (Лк. 8,32).

Сад су ушли у људе, јер људи неће Христа. 

 

 

 

 

^