Четири заштите против Новог Светског Поретка

Протојереј Александар Шаргунов

 

У појму Нови светски поредак, који се све чешће чује међу политичарима, филозофима и богословима, нема ничега новог. То је био онај основни принцип на коме је Нимрод предложио да се гради Вавилонска кула пре више од четири хиљаде година. Циљ изградње куле је био да се одбаци власт Бога и да се Он протера из људских живота. То је био сатанизам и демонизам, који су се испољавали у окултним символима, којима је украшавана кула.

Вавилонско царство је својевремено постало водећа империја чија се власт простирала по целокупном тадашњем цивилизованом свету. Познате су нам такође велике империје Персијанаца, Грка (Александра Македонског) и Римљана, које су тежиле светској доминацији. Њихова царства, заснована на идолопоклонству, ширила су се од Централне Европе до Индије.

Сам сатана је Господу, када Га је искушавао, предложио да успостави Нови светски поредак. "Све ово даћу теби ако паднеш и поклониш ми се." "Ђаво је слагао, када је то рекао, пише свети Иринеј Лионски, јер не управља он светом, већ Бог. Није ђаво, који никада нема мира, а још мање жели да сви народи живе у миру, установио власт паганских народа, већ сам Бог, ради тога да људи не би прождирали једни друге, као рибе, већ да се помоћу закона супротстављају различитој неправедности незнабожаца."

Ипак, у одређеном смислу ова царства су заиста припадала " кнезу  овога света", сатани, јер је од њега у великој мери зависила, по допуштењу Божијем, расподела власти у свету, у коме је царовало зло.

Још од древних времена политика се тајанствено преплитала са мистиком. Политички и друштвени живот у Старој Грчкој се налазио под апсолутном контролом питија - тајанствених делфијских пророчица. Незнабожачки жреци су узимали неку просту жену, призивали на њу "духове", и када је она најзад падала у транс, предлагали су јој да одговори на нека питања која су одређивала живот друштва. Ма како чудно то изгледало, после две хиљаде година хришћанства у наше време су у многим традиционално хришћанским земљама исто тако важну улогу поново почеле да играју разне гатаре и врачари. Погледајте на полеђи

ну новчанице од једног америчког долара, и видећете три латинске речи: "Novus ordo saeclorum" (нови светски поредак). Ове речи су нацртане под пирамидом, која је састављена од тринаест каменова, над којом је приказано "свевидеће око". Неки сматрају да оно означава Промисао Божији. Други пак сматрају да оно представља око древног незнабожачког божанства Озириса. Овај символ одобрен од стране Конгреса САД је начинио Чарлс Томпсон, члан масонског реда, секретар Кон-греса. У новијој историји покушаји да се установи нова светска хегемонија повезани су са именом Хитлера и Стаљина. Химлер и његови сарадници есесовци су заменили хришћанске свете тајне и обреде крштења, венчања и опела незнабожачким обредима. Например, празник Христовог Рођења-Божић је постао "Julfest, "празник Јулија", и био је пренет на 21. децембар. Упоредите то, например, са покушајем да се установе совјетски празници у комунистичкој Русији, као што су "празник октобарске револуције", као и са забраном да се у данашњим школама у Америци говори "Merry Christmas" ("Христос се роди"), јер је дозвољено говорити само "Happy Holidays" ("Срећан празник").

Обреди иницијације за више СС официре су укључивали заклетву испред шеснаест пламтећих олтара нацистичког "храма части" у Минхену. Имена шеснаест нациста који су погинули су се узвикивала свечаним гласовима, и нови официри су дужни били да одговарају истовремено:"овде". Сам Химлер је веровао у реинкарнацију, објављујући да је он нова реинкарнација краља Хенрика Саксонског. 1937 год. остаци древног краља су били свечано пренесени у Кведлинбуршку цркву. Историчари сматрају, да је око сто милиона људи било принесено на жртву Новом светском поретку Хитлера и Химлера..

Што се тиче улоге комунистичке идеологије у стварању "новог поретка" и "човека новог кова", она нам је свима јако добро позната. Комунизам је био снажна и саблажњавајућа идеологија за масе, али се иза његових обећања "светле будућности човечанства" крила жестока реалност, базирана на суровом насиљу. И основни ударац је био усмерен управо на Цркву. Сећамо се обећања Стаљина -" До маја 1937. год. име Бога ће заувек бити заборављено на територији СССР" - и масовног затварања цркава у време Хрушчова, који је обећавао да"1989. године на телевизији прикаже последњег свештеника". Данас је постало јасно колико су бескорисни били сви ови покушаји.

Међутим, комунистичка епоха је била само једна од етапа зла. Штавише, могло би се речи, да је у последњем периоду "развијеног социјализма" живот почео да тече неким нормалним токовима. Руски народ је, захваљујући хиљадугодишњој хришћанској култури, према речима писца В. Распутина "сварио" отров ове идеологије. Ипак, мало је било оних који су могли предвидети да ће наступити нешто много горе од тога.

Дошло је до нове преваре, непревазиђене по цинизму и суровости, која је изашла иза оквира политике и задобила свеопште мистичко значење. "По плодовима ћете их познати". Постало је сувише очигледно присуство "оца лажи" и "човекоубице од почетка". Људе су плашили са питањима: "Хоћете ли демократију или власт бољшевика?" Најзад је нова власт показала своје право лице, и људи су занемели. Показали су се ко су - убице, и то прави нео-бољшевици, дојучерашњи комунисти. Да би коначно заузели власт, која им је нудила сва добра у њихову корист, употребили су злочиначка средства.

Октобра 1993. г. применили су уобичајену бољшевистичку методу, као Лењин октобра 1917. г. Ови, такозвани "нови руси", који су дошли на власт, показали су своје право лице: побили су браниоце закона у Белом дому.

Дошло је страшно време - у рукама смо криминалаца, а Запад све то одобрава. Сви су схватили шта значи брига "међународне заједнице" о Русији.

Најстрашније од свега је то, што "захваљујући" средствима масовног информисања већина руског народа уопште не схвата шта се догађа. Милиони људи живе као осуђеници, са животињским страхом, као да се спремају да иду на клање. Реч "геноцид" као дефиниција онога Што се данас дешава у Русије је постала уобичајена чак и у демократској штампи.

Шта означавају речи Нови светски поредак? О чему вам оне говоре, када их чујете? Судећи по Библији и историјским записима (све што се догађало сведочи о једној те истој појави), то је тежња према светској хегемонији, која било да је заснована на тобож добрим намерама или обичној похлепи, скоро увек је повезана са идолопоклонством, атеизмом или сатанизмом. Она је увек антихришћански усмерена. То није помазање божанском благодаћу ради живљења на хришћанским основама, већ "помазање" сатанским духом ради пљачке, убијања, и "рушења до темеља".

Русија и цео свет су доживели страшна искушења у XX веку. Међутим, уколико не буде покајања - наступиће још гора времена. Према Откровењу Св. Јован Богослова, једна трећина целокупног човечанства ће бити убијена, и злодела Лењина и Хитлера ће пред тим убиствима бити готово заборављена.

Ево изјаве директора Светске здравствене организације при ОУН: "Да би се дошло до стварања јединствене светске владе, треба ослободити људе од индивидуализма, од везаности за породицу, националног патриотизма и религије, коју они исповедају." Према пророчанствима, он је (бар делимично) у праву. Пре него што до тога дође треба да буду испуњена четири услова. То практично значи рат против Цркве, против државности и моралности, против породице, образовања и патриотизма, који у историји спроводи антихрист.

Треба да буду сломљена четири стуба живота, које су пре 1917. г., обезбеђивала власт православног монарха. Први и главни међу њима је, подразумева се - Црква. Сва историја човечанства у том смислу може да се дефинише као рат против Цркве. Целокупна Библија, сви пророци говоре о великом гоњењу Цркве. Тек недавно су прошла незапамћена гоњења, а нова, још страшнија не могу да се спрече. Зашто? Зато, што антихрист претендује на апсолутну власт, а хришћани, као грађани Царства Божијега, признају само једну апсолутну и највишу власт, а то је - власт Бога.

Према учењу Светих Отаца, оно што задржава долазак антихриста није само благодат Светог Духа, већ и законита државна власт. После уклањања Божијег помазаника - власти, која је заснована на хришћанским начелима, - долази до муњевите дехристијанизације власти у целом свету са све већим губљењем пројава законите власти. У суштини, онај ко задржава је сада само Црква са њеном благодаћу, снагом Божанског живота. Рат против Цркве у такозваном хришћанском друштву, које све више одбацује хришћанске вредности, по плану треба да се води преко средстава масовног информисања, преко система образовања, преко прихватања нових безбожничких закона. И ми већ видимо, како се овај рат води.

Што се тиче прихватања нових закона, погледајмо на искуство САД, које служе за пример "демократских слобода" садашњој Русији и целокупном цивилизованом свету. Конгрес је 1990. године донео "Закон против нетрпељивости", који, поред осталог, садржи забрану "негативног изражавања о сексуалним преференцијама других људи". Према тумачењу тог закона, уколико свештеник у проповеди са амвона назове хомосексуализам "гадошћу пред Богом", он аутоматски нарушава федерални закон и може бити кажњен новчано или послат у затвор.

У једној од америчких школа на зиду је било истакнуто десет Божијих заповести. Врховни суд САД је дефинисао то као нарушавање устава, с обзиром да је то "ограничавање слободе моралног избора ученика и није у складу са законом о одвајању Цркве од државе."

Ви можете да протествујете: "Па зар они не схватају да се у ових десет заповести садржи основа сваке културе и сваког знања, и немогуће је да овим основама сваког знања не уче децу!" Али у стварности најстрашније је то, што они све схватају. Они схватају да, уколико избаце Божје заповести све постаје дозвољено. Дозвољено је и да без препрека задобију власт над душама деце. Ради се о проблему власти - власти да се управља целим светом, свим људима.

Наа овим примерима видимо да је рат против Цркве неодвојив од рата против образовања. Америчка национална асоцијација за образовање, коју је основао фонд Рокфелера, је отворено објавила, да је један од основних циљева образовања у Америци - истеривање Бога из шкода. Већ сада деца у школи могу да читају "сатанистичку библију", али им је забрањено да слушају о десет Божијих заповести. Зар се то исто не догађа и у Русији, која се тако труди да копира "достигнућа": познат је велики број случајева, када су учитеље истеривали из школа због проповеди Православља, док у тим истим школама цветају предавања о јоги, окултизму, магији и разврату.

Наступа време нове, страшније диктатуре од било каквог нацизма % фашизма. Не треба бити много мудар, да би се схватило, да када је десет Божијих заповести избачено из школа, пут којим је кренуло човечанство је потпуна погибао.

Нормално би било да сада пређемо на разговор о рушењу треће линије одбране, коју је штитила православна монархија, односно о рату против породице.

Ми смо много пута говорили да су Царски мученици - икона правоСлавне породице. То је и буквално тако - довољно је погледати на фоТОграфију Царске породице. У духовно-историјском смислу, после убиства Царске Породице дошло је до разарања многих милиона православних породица. Основни задатак револуције (према Троцком), који се састоји у рушењу породице, а није сасвим, испуњен у периоду бољшевичке револуције, остварује се у Русији управо данас. Ради се не само о уништењу православне породице, већ и сваке нормалне традиционалне људске породице. Пре успостављања Новог светског поретка сатана треба да оконча и тај разорни посао.

Тамо, где је разврат постао државна политика, циљ државе је да Децу "ослободи" власти родитеља (иако распад породице не значи ништа друго него распад саме државе).

Рат против Цркве, образовања (културе) и породице неодвојиво је повезан са уништењем четвртог браниоца, који штити православна монархија, а то је патриотизам. Као што је пророчански писао свети праведни Јован Кронштатски, после уклањања Цара, непријатељи ће се трудити да "униште и само име Русије".

Данас је Русија у очима света разбијена земља. Оно, о чему је Хитлер могао само да машта, успеле су да остваре демократе. Видимо, како се пред нама одвија американизација целог света. Свуда се прокламује јединствена стандардна "масовна култура", како се човек, који живи у Москви и Рјазању, ни по чему не би разликовао од онога који живи у Њујорку или у Сиднеју. У сваком народу се, исто као и у сваком човеку, разоткрива његова специфичност и непоновљивост у оној мери у којој он у своме животу остварује истину и добро. Грех брише трагове јединитости и непоновљивости како човека, тако и народа. Истински је могуће разоткривање тих јединитих дарова само у Христу. Дакле, четири заштите о којима смо говорили (Црква, Држава, Школа и Породица, Родољубље) представљају силу која задржава долазак антихриста.

Долазак антихриста ће бити изненадан. Распад живота у свим областима, финансијска и економска криза, пад морала ће достићи свој врхунац. У току једног сата Међународни монетарни фонд, Европска унија, Светски савез цркава, ОУН и друге организације које су им сличне ће својим потписима потврдити споразум о признању врховне власти новог диктатора, на кога ће сви гледати као на јединствену и последњу наду за човечанство. Као што сведочи Реч Божија, цео свет ће му се дивити и следовати за њим.

Неки ће можда рећи:" За руске вернике је увек било карактеристично апокалиптичко гледање на свет. То не може да се догоди тако брзо." Ми не говоримо о томе када ће се то десити, али пре само неколико година западни професори политиколози су говорили студентима да ће требати не мање од сто година да дође до рушења Берлинског зида, символа снаге комунистичког система. Међутим, Берлински зид је срушен у једном дану. И нико није могао да претпостави да ће после тога доћи до рушења Совјетског Савеза. Сада, само још слепи не виде да се историја убрзава, и да у суштини те исте снаге припремају распад Русије.

У Светом Писму је дат детаљан опис помазаника сатане. После свеопште катастрофе он ће у току кратког времена установити незапамћени процват и мир. Пратиће га велике мистичке духовне појаве. У Откровењу пише да ће бити рањен у главу и да ће чудесно бити исцељен. Велики духовни вођа, који је описан у Апокалипси као лажни пророк, успеће да обједини све религије. "Зашто нам је потребан Христос?" - рећи ће људи. Погледајте, колико је милиона људи погинуло у разним ратовима, борећи се за Христа. Чему све то? Ево га човек мира, он је са нама, он је био убијен и васкрсао је из мртвих. Зар нам још нешто треба?"

Али брзо затим наступиће време незапамћених ужаса. Антихрист, ујединитељ светских религија, онај, ко је успео да стави тачку на све ратове, откриће пред човечанством своје право лице, сејући око себе смрт и разарање. То ће бити највеће испољавање суровости и насиља, које је икада постојало на Земљи.

Тешко нам је да поверујемо да ће садашње поколење доживети до тога. Али сви ми треба да угледамо Други Долазак Господа Исуса Христа.

Немојте падати у чамотињу због тога, шта се дешава у Русији и у свету. Немојте се ужасавати од развраћености народа, суровости и магије нових политичара, лажи којима се служе средства масовног информисања и забринутих гласова о новим, још страшнијим катастрофама. Христос је упозоравао, да ће све то бити. И чврсто је обећао: "У свету ћете имати жалост, али не бојте се. Ја сам побједио свијет."

 

 

Преузето из зборника текстова

Гледајте да се не уплашите духовни смисао нашег доба

Светило 2003.

стр. 19-25

 

 

^