Обраћање Свето-Успењске Почајевске Лавре Православним хришћанима

 

Браћо и сестре!

 

Подржите посланицу Свештеног Синода Украјинске Православне Цркве (УПЦ) Председнику, Врховном Суду и Парламенту да одбаци или да унесе исправку у Закон о идентификациним кодовима за Православно верујуће Украјинце, који понижавају достојанство људи, лишвају их имена и породице, а такође нарушавају права и слободе грађана.

Дешава се успешна добровољно-принудна кодификација становништва Украјине. Мере притисака се примењују на људе: лишавање плате, социјалних добара, до отпуштања са посла...

Након масовног кодирања становништва Украјине, пореска администрација је увела магнетску картицу физичког лица пореског дужника са одобрењем кабинета Министара са потписом премијера В. Пустовоитенка на основу одлуке бр. 43 од 27.01. 1998. године и донела решење о увођењу магнетне картице са тим истим бар-кодовним, магнетним идентификационим кодом, чијом се основом јавља апокалиптички број звери 666.

Православни, не обмањујте се и не успокојавајте се, да то није тај број и та картица. Јер се по роду дрво познаје (Матеј 12:33), научите се да разликујете знаке времена (Матеј 16:3)...

Када су писани ови редови, до Митрополита је дошло обраћање Патријарха Московског и Све Русије Алексеја II да се не узимају идентификациони кодови на храмове и манастире, а такође и за духовна лица. Такође су дошле вести са Свете Горе Атон, где настојатељи (игумани) 20 обитељи упозоравају на бројеве и картице као о печату антихриста 666.

Почајевска Лавра иступа са таквим упозорењем и благосиља да се не прима идентификациони код и картица

 

Зар нису онда лукави неки пастири, када дозвољавају верујућима да узимају ове бројеве-кодове?

 

 

 

Материјал преузет из зборника текстова

ЗА ПРАВО ЖИТЬ БЕЗ ИНН

Вестник МАИСУ, бр. 11-3С, новемб. 2000 година

 

http://pravoslavie.ws/library/sborn12.htm

 

 

^