Како подићи малолетног деликвента

Полиција Хјустона, САД

 

 

 

1. Почните већ од малена да детету дајете све што пожели. На овај начин када одрасте, вероваће да му свет дугује постојање.

 

2. Када негде покупи безобразне речи, смејте се. Учиниће му се да је симпатичан. То ће га такође охрабрити да покупи још слађе изразе, који ће вам одувати главу касније.

 

3. Не пружајте му никада никакву духовну обуку. Сачекајте да напуни 21 годину, па нека онда одлучи сам за себе.

 

4. Избегавајте коришћење речи погрешно. Може развити комплекс кривице. Ово ће  условити да верује касније, када буде ухапшен за крађу аутомобила, да је друшво против њега и да је он гоњен.

 

5. Покупите све што лежи око њега књиге, ципеле и одећу. Радите све за њега, тако да буде научен да пребацује све одговорности на друге.

 

6. Нека чита било шта, што му може доспети у руке. Будите пажљиви да прибор за јело и чаше за пиће буду стерилисани, а нека се његов ум наслађује ђубретом.

 

7. Свађајте се са вашом супругом често пред вашом децом. На овај начин неће бити превише шокирани када дом касније буде разорен.

 

8. Дајте детету колико год новца буде желео. Нека никада не заради ништа за себе. Зашто би имао исте ствари, које сте и ви имали?

 

9. Задовољите сваку његову жудњу за храном, пићем и удобношћу. Гледајте да му свако чулно задовољство буде задовољено. Одбијање га може одвести у штетну фрустрацију.

 

10. Држите његову страну против комшија, учитеља и полицајаца. Сви они имају предрасуде у вези вашег детета.

 

11. Када упадне у стварну невољу, оправдавајте се говорећи, Никад нисам могао ништа учинити са њим.

 

12. Припремите се за жалостан живот. Бићете склони да га имате.

 

 

 

 

^