Тајне Музике

Овај текст је узет из филма "The Mermaids"

    

       Можете сматрати невероватним, али ова особа на слици која пева, сам ја.

 

    

 

       Здраво зовем се Ендрју, и оно што желим да поделим са вама, су нека од мојих претходних искустава која се тичу бендова, музике и разлога који су ме натерали да да све то напустим и отпочнем нови живот. Циљ овог филма истразује тајну моћ музике, нарочито рок музике. Пре свега, желим да ме пратите до краја са пажњом, посто садржи ствари које се мање или више тичу свих нас.

        Рок музика је била највеће искуство мог живота, и ја сам био фасциниран славом рок звезда и њиховим заводљивим животом. Како је време пролазило, све ме је то заокупљало. Почео сам да обраћам мање пажње на студије и више пажње на оно што су ми рок звезде говориле, које сам ја сматрао за стварне богове. Циљ ми је био да доспем до њиховог нивоа.

        Поцчео сам да мислим, опонашам, живим према ономе шта су рекли и према њиховим филозофијама, игноришући  оно што би ми рекли моји родитељи, рођаци и пријатељи. У току овог периода, и поред тога сто сам био рођен у Православној породици, ја лично нисам био верујући. Ишао бих у цркву с времена на време, поприлично ретко, више због обичаја.

        Мој начин виђења Бога, био је формиран под утицајем научнофантастицних (СФ) филмова, цртаћима са НЛО- има. Све то је произвело искривљену слику о томе шта је и Ко Бог. Сматрао сам Га за супериорно Биће, на начин на који већина људи то ради.

 

         

         

 

         А ако би ми неко говорио о традицији, сматрао бих га за конзервативног и заосталог. Нисам могао да схватим тада, да ми је ум био затрован свим тим модерним идејама. Али, након следа догађаја, моји пријатељи су почели да показују интересовање према Хришћанству, и на тај начин сам ја успео да погледам видео касету о рок музици, која ми је открила чињенице, на које нисам обрацао пажњу раније, и која ја желим сада да представим.

        Почео сам да читам о Христу и Хришћанству, и корак по корак, видео сам Истину.

 

 

        Христово Рођење дели човечанство на два дела. Ако не верујете, погледајте у ваше новине. Ако узмемо у обзир историјску скалу, видимо да се дели на два дела: пре и после Христа. Приметићете да је у средини Христос, а не неко други, као Буда, Александар Велики или неки други важни догађај.

        Да је Христос био само обичан човек, како већина људи верује, засто је Он тај Који дели целокупно човечанство на два дела? Јасно је да је Он више од обичног човека.

 

 

        Божић је прослављање Христовог Рођења. Васкрс је прослављање Његовог Васкрсења. Васкрсење је стварни историјски  догађај, који Га одваја од било које друге личности која је икада живела. Ко испита са објективношћу Његово Васкрсење видеће ово врло јасно.

        Исус Христос је Оваплоћени Бог, Бог у телу. Чак и када све ово имамо пред очима, колико има оних од нас који размишљају о томе? Божић данас има значење деда мраза, поклона, празника, као што и Васкрс представља данас повод за храну, пиће и журке. То је постало толико уобичајено да су ови празници изгубили њихово право значење и њихов стварни значај.

 

 

       Пошто стварно постоји Богоцовек Исус, постоји такође и Његов непријатељ, Сатана, чињеница у коју ја нисам никада веровао. Чудно је да је лако бити лош, а тешко бити добар. Лако је да пијеш, пушиш, да се дрогираш, отуђиш, али је тешко да се уздрзаваш. Други пример: да убијеш људско биће, потребно је само тренутак, док је за његово стварање потребно девет месеци. Ово је природни закон: за чињење добра потребан је напор, труд, али је врло лако да се буде лош.

        Бог је Дух, и цовек је савршено створење  Божије, јер има духовну суштину.

       Свето Писмо нам говори: "А створи Господ Бог човека од праха земаљског, и дуну му у нос дах животни; и поста човек душа жива."  Такође је написано и да је главна сврха анђела  певање и непрестано слављење Бога.

       Пре свог пада, због гордости, Сатана је као Божији Арханђел имао велику улогу у овом служењу и зна врло добро утицај који музика има на душу. Чак и реч "музика", има духовну димензију и долази из речи "Муза" што значи "уметнички дух". Као што смо видели, човек је заједно и душа и тело. Музика има моћ да утиче на наше душе на добар, али такође и на лош начин. Да ли сте се икада запитали зашто, када слушамо музику, без наше воље померамо наше стопало или шаке у ритму музике? Ови покрети се дешавају аутоматски, без напора са наше стране.

 

    

 

       Моћ музике била је добро позната нашим прецима. Древни Спартанци су  у току ратова били праћени музичарима. Уз помоћ музике, коју су слушали, они су снажили свој дух и борили се са већом храброшћу. Ово су такоће радили и Египћани. Стари Завет наводи нам да када је Јеврејски цар Саул, био савлдан меланхолијом, звао је Давида да му свира и пева псалме и на тај начин је Саул смиривао своју душу. Још једна битна чињеница је да Давидови Псалми имају моћ да отерају демоне.

       Древни филозоф Платон, сматрао је да свака промена музичких тонова има директни утицај на дух и морал. Аристотел је веровао толико у моћ музике, да је имао мишљење да музика младог човека мора бити контролисана законима државе. Лењин, вођа комунистичке револуције рекао је да неко може брзо уништити друштво кроз музику. Све ове ствари су врло добро знане ђаволу. Од самог момента његовог пада, он је уверен да је његов крај близу и то му задаје муку. Али Сатана је врло лукав и сачувао је најбоље оружје за борбу против људских бића, а то оружје је рок музика.  

 

 

       Имајући све ово у виду, истражимо мало праве корене рока. Мало од нас зна да је почетак свега био у дубинама Афричке џунгле. Када су робовласници 1619. године довели прве робове у Америку, нису довели само људска тела за продају, као што су мислили, већ такође и њихове обичаје, традицију, а нарочито музику, церемонијалну музику древне Афричке религије, чија је моћ била у хипнотичком ритму који је уводио у стање транса. У овим религијама, који су робови донели у Америку, чаробњаци и и пагански жреци, култа идола и Вуду (Voodoo), призивали су, такође користећи животињске жртве, зле духове, тј. демоне, који су брзо долазили на сатанистичке церемоније.

 

 

        Стога није случајно да је у једном од својих интервјуа, Џон Ленон, вођа групе Битлс, изјавио да  "је најбољи рокенрол је примитивни (оригинални). Његов звук долази из џунгле."

        Чувени певач Џими Хендрикс је имао бас гитаристу из Уганде чији се отац бавио Вудуом и магијом. Он је био запрепашћен ритмовима и покретима које Хендрикс користио, јер су били врло слични са покретима његовог оца. Члан бенда Мајка Флитвуда, као и друге рок звезде, путовао је у дубине Афрричке џунгле да би научио ритмове Вудуа и да би обогатио енрицх  звук њихове музике.

        Рок музика и даље чува многе елементе церемонија Афричке магије.

 

       

     

     

 

       Чак и њихова појава показује да су они  под утицајем истог духа, који је утицао и на афричке покрете. Али, молим вас, немојте ме схватити погрешно, ја нисам расиста, ја само желим да разумете да постоји велики број сличности између њих, исти ритам, иста појава, исти манијакални и грчевити покрети, исти крици итд. , итд.

      На начин на који су древни Грци одбацили своје лажне богове, када су загрлили истиниту веру у Христа, на исти начин су и чланови древних афричких племена, када су поверовали и крстили се у име Христово, осудили своје поступке и своје идолопоклоничке и сатанске обичаје.

      1955. године, када се рок стил први пут појавио, створио је велики проблем у друштву, пошто је био створен на основама револуције и револта

 

 

Када се прва рок звезда, Елвис Присли појавио на Тв- у, његови покрети су запрепастили и скандализовали свет. Било му је дозвољено да се појави само из тхе wаист уп. Са менталитетом наших времена, све то изгледа потпуно смешно. Замислите да родитељи данашњег малдог човека, сматрају Елвисове покрете за скандалозне. То је заиста смешно, али то је било мишљење људи који су живели раније.

     Иста ствар је и са Битлсима. У тренутку њиховог првог појављивања, дужина њихове косе сматрана је за велику увреду, док нама, они изгледају скоро као анђели. Стога ми видимо да корак по корак, људи почињу да прихватају ствари, које су у прошлости примане као скандалозне. Овај начин деловања је карактеристичан за сатану, корак по корак, тако да ми не можемо да схватимо шта се заправо дешава. Данас смо достигли толики степен толеранције, да нисмо саблажњени ни са групама које отворено славе сатану.

        Британски бенд пева: "Свеће горе, жртвеник је спреман, смрт девице је потребна, жртва Луциферу, мом господару. Принеси путир, зграби нож, прими моју жртву, забоди јој бодеж у груди, ја заповедам, жртвуј! Демони се радују. Понављам: демони се радују. Жртвуј!"

        Аустралијски бенд "INXS" пева: "Ђаво изнутра!"

        У садашњости, очигледно је да рок музика користи много симбола и сатанистичких слика. Испитајмо једну од њих:

 

     

 

       Пентаграм, симбол црне магије, коришћен у церемонијама и у сатанским призивањима, када се окрене наопако, формира главу јарца, који је увек симболизовао Сатану. Употреба овог знака је врло честа у пољу рок музике.

 

     

  

 

       Пан је био један од богова древних Грка. Он је био у облику човека-јарца и био је познат по заводној музици коју је свирао на флаути.

 

  

 

        Овде можемо видети амблем једне радиостанице у Аустралији. Погледајте ко је насликан! Нико други него древни Пан, са анђелским крилима, тј. Сатана, који у нашим временима уместо флауте, свира гитару

 

 

         На CD-у "The Rolling Stones"-а приказано је стопало јарца који носи женску штиклу.

 

 

         На омоту њиховог другог  CD- а, видимо главу јарца потопљену у локву крви. Назив албума је "Супа од јарчеве главе".

 

  

 

      "Led Zeppelin" има песму, која се сматра једном од најпопуларнијих у рок музици: "Stairway to Heaven". Стих подсећа на бога Пана, са именом Флаутиста (Piper) и звучи овако:"Твој ум непрестано и невољно тихо певуши, Флаутиста те зове да му се придружиш. 

       Нажалост, данашњи тинејџери, слушају само савете само од оних из "Led Zeppelin", а уз рок музику они стају на пут ка паклу, пратећи Пана, који, као што смо приметили, важи за Сатану.

 

   

 

       На овој Икони Христовој, видимо да су прсти десне руке постављени на такав начин да формирају Његово Име. Истим покретом, свештеници дају благослов у Цркви.

 

     

 

        Овде видимо, Антона Лавеја, оснивача сатанистичке цркве у Америци. Погледајте положај његове руке, која симболизује ђаволове рогове. Као и пентаграм, овај симбол је скоро свуда присутан у рок музици.

        Да ли Грчки рок певач Николас Каравелас стварно зна шта прсти његове руке симболизују? Судећи по називу његовог албума "O Diavolos" ( ђаво), изгледа да врло добро зна шта то значи.

 

      

 

        Овај симбол сатане се врло раширио кроз љубитеље рока. Без сенке сумње, само пар њих од оних који праве овај знак, знају шта он значи. Каква несрећа!!!

 

 

        Овај симбол муње, припада мистичкм симболима и представља бога Тора (=ђаво). У Јеванђељу Христос говори: "Ја видех сотону где спаде с неба као муња." (Лука 10;18)

 

 

       На овој фотографији сатаниста Антон Лавеј носи пентаграм са знаком муње у центру. Многе рок групе као "AC/DC", "блацк Саббатх", "KISS" користе овај симбол муње.

 

   

 

       а Мајкл Џексон га формира телом док игра.

 

   

 

      Можда је само случајност, да је Хитлерова организација "SS" имала као симбол исти знак муње?

 

 

      Крст је оружје Православља. Ђаво га мрзи, јер је кроз њега Христос, кроз Његову спасавајућу жртву, показао Његову апсолутну љубав према људском роду и потпуно уништио моћ ђавола.

        О Светом Крсту, Јеванђеље говори: "Јер је реч крстова лудост онима који гину; а нама је који се спасавамо сила Божија." (1.Кор. 1:18) За оне који прате пут греха, моћ Светог Крста изгледа као будалаштина, али за нас, који пратимо пут спасења, Крст је сила Божија, која спасава наше душе.

        Данас, крст је најчешће коришћени украс рок певача. Они се не брину што користе свети симбол Хришћанства, а у исто време, они чине све могуће врсте греха и незамисливих богохулстава. На тај начин, сатана умањује значај Крста и помрачује његову вредност у очима младих.

 

         

   

 

       Поставља се питање: зашто стално вређају Свети Крст, зашто презиру и боре се против нечега у шта не верују, и што нем никакву вредност за њих? Зашто? Јер их Свети Крст пече, узнемирава их, задаје им муку. Али они не схватају, да кроз саму њихову борбу против Бога и Његових симбола, вољно или невољно, они дају доказ Његовог постојања и моћи.

      Богохулна и врло популарна певачица, обожавана од стране хиљаде тинејџера, Madonna (чије име значи Девица) изјавила је у једном часопису "Крст је секси, јер се на њему налази го мушкарац."
       Наопако обрнути крст, је одувек био основни елемент сатанистичких ритуала. Такође, овај предмет се врло често виђа у рок музици.

 

   

 

       Ова мајица која приказује Христов Крст, окренут наопако са назовим "Уништи га!", ношена је од певача групе "Sex Pistols". Овде видимо певача Rolling Stones-а како је приказује током концерта.

 

 

       Али највећа хула на Крст, налази се у овом симболу. Највећи део нас сматра га за симбол мира, али ако пажљиво проучимо његов корен, открићемо нешто супротно. Погледајмо сада како је овај знак настао: као што смо рекли, постављајући Крст наопако, исто је као и хулити на њега, али када му неко сломи оба крака и постави га у магични круг (чувен у свету вештичарења), онда је Крст потпуно презрен, формирајући тзв. симбол мира.

 

   

 

 

      Али Свето Писмо назива Христа: "Господ мира" (2. Сол. 3;16)

 

 

        Према Светом Писму, једна од карактеристичних одлика поседнутог човека су гласни крици. Ту видимо један опис сусрета бесомучног човека са Исусом Христом: "А кад виде Исуса повика и припаде к Њему и рече здраво: Шта је теби до мене Исусе, Сине Бога Највишег?"  ( Лука 8,28) и такође: "И беше у зборници човек с духом нечистим, и повика" (Марко, 1,23).

       Упоредимо сада крике бесомучног човека са крицима рок певача. Бесомучни поред гласних крикова, обично прави бесне и грчевите покрете. Обратите пажњу на сличности са рок музиком!

 

 

       Слушао сам песму групе Anvil, "666". Откровење Светог Јована Богослова говори, да овај број означава звер или Aнтихриста, који ће доћи након успостављања светске владе, припремане од стране његових претходника, и који ће чинити знаке и чуда помоћу моћи ђаволове, вaрајући људе. Христос ће такође доћи, Он ће при Другом Доласку поразити Aнтихриста и осудиће га на вечне муке, заједно са људима који га буду пратили. Велики број певача, вољно или невољно, постају претходници Антихриста, приказујући овај број и на тај начин припремајући омладину за прихватање Антихриста.
       "Black Sabbath" је ставила број "666" на омот свог албума. На исти начин амерички бендови "Aphrodite's Child" и "Matadourgroup". Најважнији члан бенда "Mcikysix" носи број "666" на својој мајци, уз речи "Losing Faith".

 

     

 

         Група Ирон Маиден објавила је албум са насловом "Број Звери".

       Рок музика се дели на много грана. До сада смо говорили само о онима који имају отворену сатанску карактеристику. Неки верују да смо избегавањем овог правца рок музике, и ограничењем на мирније и сигурније правце, нисмо под утицајем зла. Могу ли да кажем нешто?

     Оно што узимамо за сигурно је некад опасније од онога што смо видели раније, јер има  препреденији утицај. Неко не говори отворено о ђаволу, који се крије испод разних маски и прерушавања. Ђаво се не показује само под својом одвратном појавом, познатом свакоме, већ се он може мењати на начине, које ми не можемо ни замислити. Свето Писмо говори: " И није чудо, јер се сам сотона претвара у анђела светла." (2. Кор. 11;14).

        Друга порука рока је сексуална слобода. Деца која улазе у доба адолесценције су ужасно нападнута овим жанром музике који им прља умове и убацује накарадно схватање правог значења осећања љубави.

       Вођа "Rolling Stones"-а изјавио је на странама новина "Times": "Рокенрол је секс и ми њиме морамо да ударимо тинејџере директно у  лица".

       Џорџ Мајкл пева: "I want your sex". Ова песма је имала велики успех и била је слушана од стране хиљада младих људи из целога света. У тим стиховимa он говори: "Нећу ти говорити лажи, не треба ти Библија, само  погледај у моје очи". Свето Писмо је реч Божија; не прихватањем Писма, Џорџ Мајкл не прихвата Бога, такође. Ово је и још у већој мери сатански него што смо видели раније, јер је сакривено испод маске грешне љубави.

      Свето Писмо говори: "Или не знате да неправедници неће наследити царство Божије? Не варајте се: ни курвари, ни идолопоклоници, ни прељубочинци, ни аџувани, ни мужеложници, ни лупежи, ни лакомци, ни пијанице, ни кавгаџије, ни хајдуци, царство Божије неће наследити." (1. Кор. 6;9-10).

       У данашњем друштву, идеја чувања сексуалних односа унутар брака, изгледа као шала, служи за подсмех. Разлог због кога је Бог ограничио сексуалне односе у Светом Писму и благословио Свету Тајну Брака, је због његове части и важности.

       Циљ породице је рађање деце, док задовољење физичких жеља ван брака има врло разарајуће последице. Ми само можемо узети у обзир ужасне венеричне болести а нарочито AIDS, која се у наше време шири све више и више у свету. Зато је Бог строго одредио да се ови односи чувају за брак. Ове болести су последица слободних сексуалних односа. Данас, овај однос је постао тако јефтина и пролазна забава, будући грубо приказиван свуда, нарочито у рок музици. Секс је омиљена тема скоро свих рок певача и група. Штавише, и сама реч "rock'n'roll", у афричком дијалекту, одакле је дошла, има тачно значење сексуалног чина.

      Направимо мали уметак. Сећате ли се бога Пана, који симболизује сатану, који је тесно повезан са музиком? Овај бог није само повезан са музиком, већ његово име је још повезано и са физичком љубави. Не само рок песме већ и грчка популарна музика, обожава ову врсту физичке љубави. 

      Али највећа лаж и највећа обмана је када се изјашњава да је хришћанска. Уметници који мешају Хришћанство са роком и чедност са физичком љубави, представљају себе као својеврстни пример за своје ученике. По њиховом мишљењу, неко може веровати у Бога, а у исто врем може губити своје време слушајући ову музику. Слушајте шта Алис Купер саветује: "ујутру у цркву, увече на рок концерт".

       Али Христос говори: "Нико не може два господара служити: јер или ће на једног мрзети,  а другог љубити; или једном волети а за другог не марити. Не можете служити Богу и мамону." (Мат.  6;24).

       Пословица каже: "Нема довољно места за два стопала у једној ципели." Питам се стално о хришћанском року и како Христос може бити слављен рок музиком? Рок музика је насилан жанр музике, који узнемирава људску душу, који не може славити Бога у том расположењу. Осим текста, који има хришћански садржај, друге разлике нема у односу на друге рок групе. То је као признавање да постоји хришћански разврат, хришћанско врачање, али је све то немогуће. Не заборавимо да је сатана користи речи Светог Писма, да би навео Исуса Христа у искушење у пустињи.

      Хришћански рок је још једна од маски и замки ђавола. Не пре много времена на пољу рока појавио се нови музички правац, који такође долази од црних Африканаца и који је жироко раширен: тхе рап-хоусе. Ова нова музика је само префињено појављивање Вудуа, заснована на јаком хипнотичком ритму транса који изазива физичке жеље у души. Врло често, њихови текстови имају прљав, штетан речник.

      У последње време диско клубови и центри ноћне забаве привлаче све више и више тинејџера, који се скупљају као муве на поган. Погледајмо неке од реклама ових центара.

        Овде је насликан "анђео проститутка" који позива тинејџере на "седмо небо". Дан позива је Недеља.

 

 

       Друга позивница каже: пошто нећете ићи на небо, онда, идите у пакао". На дну стране пише: "Дивље је, гори, прави је пакао". Дискотека се зове "Checkpoint" и позива тинејџере у Недељу, такође.

 

 

     Други диско клуб под именом "The Attic"; обратите пажњу на њихов знак.

 

 

     Коначно, застрашујућа реклама, која садржи сатански симбол пентаграма, који у ценрту садржи број 666. Постављен је на Бадње Вече 1989. године у једној дискотеци у Мелбурну.

 

 

       Одакле долази ова стална брига за Хришћанске и ђавоље симболе? Ако све то представља само сујеверје, онда зашто су  модерни људи наших времена, у веку науке и технологије, и даље заинтересовани за њих? Било би природно да их забораве. Највећа победа коју је ђаво однео у борби против човека је да га је убедио да он не постоји. Ово му омогућава да лакше ради свој посао. Сатанина жеља  је да буде обожаван као Бог, a у садашњици он је сигурно врло задовољан својим успешним резултатима. У данашњем друштву музика је постала интернационални језик, утичући на начин облачења, шишања и понашања тинејџера.

 

 

      Велики пророк Православља, Свети Козма Етолски, који је живео пре 200 година пророковао је невероватне ствари које се дешавају у нашим временима; да ће мушкарци изгледати као жене и жене као мушкарци. Погледајте неке од мушких рок звезда!

 

     

 

       А сада неколико жена!

 

     

 

       Рок музика је постала интернационални језик. Али коју поруку она предаје? Данашње песме нам говоре: "Ако ти се допада, уради то"; Али Господ нам говори да радимо само оно што је добро. Ова филозофија рока "ради шта хоћеш и не слушај никога" је највише начело Сатанизма.
       Многи људи мисле да Сатанизам предпоставља само људске жртве, оргије, ритуале, итд., Сатанизам је такође када радиш шта хоћеш, без покоравања икаквом ауторитету,шак и самом Богу. Ово је доказано од стране највећег Сатанисте 20. века, Британца Алистера Кроулија, који је умро у касним 40-им и ко је назвао себе " велика звер-666", као што видимо на његовом портрету.

 

 

 

       У једној својој књизи он говори да је главно начело Сатанизма да испуњаваш своју вољу. Ова филозофија је поштована од много рок звезда и налази се у њиховим песмама.

       Гитариста групе "Led Zeppelin", Џими Пејџ, живeo je у Кроулијевој старој кући. Дејвид Боуви помиње га у једној од својих песама. Битлси  га приказују на омоту једног од својих албума, 

     Ози Озборн има песму под називом "Mr. Crowley". На једној слици Џим Морисон са својим бендом "The Doors" стоје око статуете Кроулија

 

 

       Песма једног аустралијске групе говори: "Ради шта хоћеш и буди оно што хоћеш." Други певач каже: "Слободан сам да радим шта желим, да будем шта желим, у часу кад желим и да изаберем шта желим." Што више слушамо ову музику, више хранимо наш ум са овим мислима, које су противне вољи Божијој. У свету постоји несумњиво, велика толеранција према овим схватањима, које се све више генерализују и које ће коначно водити до унништења.

        Тинејџери се буде уз музику, возе уз музику, баве се спортом уз музику, иду на спавање уз музику. другим речима, музика је постала њихово дисање. Али морамо да разумемо да музика има духовну страну, која пролази кроз ум и директно се обраћа души. Чувени гитариста Џими Хендрикс је рекао: "срж музике је духовна. Кроз њу можете хипнотисати људе, и када им нађете слабу тачку yоу маy директно предложите њима, кроз њихову подсвест све што желите да им кажете."  Хендрикс је признао скривену моћ која стоји иза музике.

      Уз моје лично искуство на почетку и сада када погледам уназад, могу да тврдим да свест на хиљаде људи покорена кроз рок музику. Размишљајући о мојој прошлости, сећам се да сам своје албуме преслушавао сваки дан, без изузетка.

      Различити научни експерименти, показали су да музика не утиче само на душу, већ и на материју. У случају са биљкама, неко је приметио да благи звук, (класична музика, нпр.) помаже њихов раст, док рок музка може узроковати њихово увенуће. Ако на биљке има тако снажан утицај, онда сигурно чини штету и људима. Рок музика је данас постала нова религија, чињеница истакнута чак и од рок звезда. Гитариста Роли Галангер каже: " Видео сам у року, разлог да живим, као религију". Послушајмо сада рок новинара који изјављује ово: "Да је Елвис био Бог, Битлси би били Христос!"

       Рок звезде се називају "свештеницима и свештеницама". У једном часопису Мадона је названа "свештеницом рока", заједно са Шер и Тином Тарнер. Певач Ози Озборн назива себе "владиком".

       Друге звезде желе да се сматрају светима у очима њихових обожавалаца. Један чланак нам каже: "Прогласите Елвиса за Светитеља!".

       Сатана лукаво замењује Божије истините Светитеља, лажним "свецима":

 

       Боб Дилан

 

 

      Певачица Нина Хеген (представљена као Мајка Божија)

 

 

       Осим жеље да буде Владика, Ози Озборн такође жели да буде свет као Христос

 

 

     

        Као што смо раније приметили, они такође имитирају и истину Божију. Дечије собе су постали храмови, на исти начин на који су цркве прекривене иконама, на исти начин си и собе тинејџера пуне слика звезда које они обожавају. Свети Олтар је замењен музичким стубовима уз помоћ којих тинејџери губе своје време слушајући рок музику.

        Када сам био адолесцент, имао сам свог идола у лику Џимија Симонса из бенда "KISS". Заиста,  ја сам га сматрао за ваплоћеног бога. 

        Покушавао сам да опонашам све што би он радио. Успео сам чак и да бацам пламен из уста, баш као и он; нисам бринуо што сам био у опасности, да спалим уста ватром и останем заувек осакаћен.

       Свето Писмо упозорава младог човека: "Сине, чувај се идола!" (Јован 5;21). Нажалост, истинити Светитељи, који су се годинама борили против ђавола, и чак умирали за Христа, су данас потпуно непознати младима. Светитељи, који су чинили чудеса у току свог живота, милошћу Божијом и који настављају да чине чудеса чак и након смрти. Они су прави хероји, нажалост презрени од нове генерације, која више воли да обожава рок идоле.

       Свето Писмо нас такође упозорава: "По родовима њиховим познаћете их". (Матеј 7;16). Који су то плодови рок звезда? Побуна, дрога, смрт, алкохолизам, насиље, хомосексуалност и сексуалне слободе.

        Раних 80-их, у року се појавио феномен који се није могао потпуно објаснити до данашњих дана. Ова појава се назива "обрнуто извођење". У обрнутом извођењу неких рок песама, чују се поруке које обично имају снажну сатанистичку одлику. Хуле на Христа, речи хвале сатани, или неморални савети. На ову појаву су указали многи истраживачи, и он се не може негирати. Технички говорећи, ове поруке је скоро немогуће промишљено остварити. Како неко може певати стих или реченицу, а да у обрнутом слушању има другачије значење, са ђавољим садржајем? То се дешава са неким од наших песама без учешћа наших чула. Једино објашњење које ми можемо дати у овом случају, је да ова појава има везе са тајанственим учешћем злог духа. Имамо доказе да неке групе или певачи, након снимања у студију а пре умножавања матрице, обично врше неку врсту "благослова" у току којег призивају сатану да им помогне у успеху. На начин на који свештеници благосиљају за време службе, у току Црквене Божанствене службе, слично изводе и слуге црне магије, имајући своје ритуале за призивање ђавола. Први пример који можемо послушати припада групи "Queen". Песма се зове "Another one bust a dust".   У току обрнутог извођења стиха " Another one bust a dust" чује се "start to smoke marijuana".

        Зашто ђаво жели да пушимо марихуану? Да би постао дрогиран и да би умро, пут који сам наслов песме изражава.

       Један од запрепашћујућих примера нађен је у случају песме "Stairway to Heaven" изведен од групе "Led Zeppelin". Стихови говоре: "Да, постоје два пута којима можеш ићи, али полако, још има времена да промениш пут на коме си сад." Чак и у нормалном смислу песме има довољно отрова, који може запрљати на хиљаде душа младдих људи, тинејџера и послати их у пакао.

         Заиста, постоје само два пута, о којима је и Сам Христос говорио: један је широк и лак, са забавама и задовољствима, праћен од већине, али који води у пропаст и пакао; други је узак и праћен неколицином. Не постоји средњи пут. Његова намера да нас натера да поверујемо, да има довољно времена да променимо пут на коме се налазимо је изразито лукава: "не брини, живи свој живот, своју младост,  настави са чињењем грехаова и касније ћеш се вратити Богу." Али ко нам може осигурати да ћемо уопште доћо до тог "касније"? Да ли заита имамо склопљен уговор са Богом и знамо тачно време кад ћемо умрети? Зато што нико не зна време смрти, и да ли ће стићи до следећег дана, морамо се вратити Богу овог тренутка, дој још имамо времена, пре него што буде касно.

      Послушајмо сада исти стих песме, обрнуто изведен: "My sweet Satan no other made a path, for it makes me sad, whose power is Satan"     

 

"Stairway to heaven"

 

     Нисмо сигурни у разлоге постојања ових порука; изгледа да имају утицај на људску подсвест. Али врло добро знамо, да ако неко живи живот у Тајнама Цркве, заштићен је милошћу Божијом и брањен не само од ових скривеинх порука, већ и од било каквог утицаја  црне магије, у коју људи више верују, него у Цркву Христову.

      Сатана није уопште сладак. На почетку нам представља грех као нешто лепо, да би нас привукао, а онда нас храни са горчином и трује нас да би упали у очајање. Његов циљ је да украде, да уништи, да убије нашу душу. Кроз рок музику, нарочито је успео да уништи младе људе, изгонећи из њихових душа сваку тежњу ка добру, лепоти и моралу, сејући на њихово место само мржњу и презир према вери предака.

      Дух антихриста у рок музици је сликовито приказан у следећем делу, узетом из песме грчког рок певача Василиса Папаконстантиниса: " Пустите ме да попуним празнину са рок музиком коју волим, пустите ме да грешим, не покушавајте да будете Бог, не волим спаситеље, не желим да будем спасен."

      Рок музика је била центар мог живота седам година. Радио сам све што сам био у стању, да би постао неко и могу рећи да сам успео. Али у тренутку када сам осетио да Бог заиста постоји, разумео сам да морам да пратим Његов пут, а не онај који сам изабрао. Али сам био толико привржен мојој групи, да је било немогуће да за мене да га напустим. Када сам почео да се топло и искрено молим, видео сам да се корак по корак, мој живот мења сваким даном. Отворио сам врата душе Христу, Који је куцао и разумео сам да сам да сам кроз цео мој животја славио ђавола, а не Бога.

       Заиста, само близу Бога, неко може осетити праву срећу и испуни живот. У мом случају промена се није догодила одједном. Када сам открио шта се све крије иза рок музике, схватио сам да је цео мој живот био у супротности са вољом Божијом, осетио сам грижу савести. Био сам прилично изгубљен, и донео сам одлуку да потпуно пратим Бога.

        Овде је велика тајна: одлуку да мењамо наш живот припада нама, али моћ за промену долази од Бога. Можемо примити помоћ од Бога кроз молитву. Зато се морамо молити из дубине срца: "Мој Боже, помози да побегнем из замке ђавола, јер сада разумем да ово није игра, као што сам мислио на почетку."

        У мојој постепеној промени помогли су ми моји Хришћански пријатељи, читање Светог Писма, честа исповест и Свето Причешће и уопште живот према Тајнама Цркве. Зато вам саветујем да потражите доброг оца исповедника, духовника који ће вам показати како да живите нормалан живот.

        Скрећем вашу пажњу да у свим овим стварима које смо видели о рок музици, ниједна особа није у пољу религије као нпр. Буда или Мухамед, или било ко други, већ само Христос. Постоји стална брига и борба против Њега. Зашто би ђаво терао људе, да изговарају хуле против Христа? Зато што је Христос јесте Истина. Ђаво не жели да људи пронађу истину, из страха да не буду спасени. Зато их вара, терајући их да верују да су нашли десет истина када оне припадају другим верама, поред Православља.

        На овом месту, желео бих да вам кажем да сам такође улазио и у друге секте: Евангелисте, Пентакосталце, Баптисте. Могу да кажем да су они изгубљени. Не само да су искривили Свето Писмо, већ немају ни историјску везу са тим. Сви ми смо слободни да пратимо Христа, или да Га одбијемо; то зависи од нас самих и ако искористимо своју слободу да Га одбијемо, није Он тај Који нас кажњава, већ ми сами, следећи пут који нас води у пропаст.

       Надам се да је оно што сте чули било корисно за вас. Молим вас да будете опрезни какву врсту музике слушате, и да ме не разумете погрешно, ја не осуђујем музику у целини; постоји такође добра музика, али у данашњем друштву морате да је потражите. Лично слушам класику и музику Византије. Као полазну тачку, саветујем вам да узмете у обзир две ствари: звук музике и текст песама које слушате.

       Свети Јован Кронштатски говори: "Не дозволите себи да будете привучени пријатним звуком инструмента или гласа, већ се чувајте последица које могу имати на вашу душу. Ако звуци доносе радост у вашу душу и чиста божанска осећања, онда храните ваше душе, слушајући их. Ако ти звуци рађају физичке жеље, склоните их потпуно и никада више не слушајте ту музику!"

         Истина је да је најсигурнији брод на таласима живота Црква Православна, вођена од Самога Христа и Његових Апостола.

          Хвала вам што сте ме слушали. Желим вам Небеса!

 

 

http://www.sfaturiortodoxe.ro/orthodox/orthodox_advices_rock_music.htm


 

^