Закључак

 

Установили смо, дакле, да је екстрасензорика врста магије, или чаробњаштва. Чаробњаштво је повезано са мрачним, демонским силама којима човек-врач предаје своју душу добровољно или из незнања (чешће добровољно) ђаволу и од њега добија своје натприродне" способности. Делујући на људе ђаволском силом, врач, маг, екстрасенс, исцелитељ" и врши она дејства на човека која видимо након сеанси лечења, оне негативне последице код њих о којима смо подробно говорили.

Наравно, не видимо одмах и увек негативне последице дејства екстрасенса и исцелитеља. Не тако ретко видимо и позитивне резултате исцелитељства" и никакве негативне последице тог исцелитељства" не видимо. Али на овај или онај начин, пре или касније ове негативне појаве се ипак догађају како код оних који су се обраћали исцелитељима", тако и код самих исцелитеља". Навешћу пример.

Код једне жене Г. у доба адолесценције појавиле су се својевољно екстрасензорне способности. У младим годинама она је почела да исцељује". При томе је постизала запањујуће резултате, тако да не може да каже да се код неког од оних који су се лечили код ње болест вратила или су се развили психички поремећаји. Али ипак је сама настрадала. Њен син је, када је имао 10 година, почео да контактира с ванземаљским разумом". Када је имао 25 година почео је да пије, ускоро након тога почео је да чује гласове", постао је веома зао, агресиван, недружељубив, није могао да живи са женом и развео се. Лекари су утврдили тешку психичку болест.

Наравно, било би неправилно све екстрасенсе, па чак и праве врачеве, оптуживати за отворено и свесно општење са ђаволом. Чешће се то догађа несвесно и из незнања. Данас екстрасензорика и биоенергетика активно улазе под згодним изговорима у медицину као немедицински методи лечења. Разрађују се техничка средства екстрасензорног лечења, даје им се научно утемељење. При томе мало ко размишља о истинском извору окултних знања.

Уосталом, да ли је то уопште знање, ако је у целости повезано са ђаволском силом и вољом? Неоспорно је да је то знање. Ми смо и одредили на самом почетку нашег рада окултизам као знање тајних, скривених сила у природи. Нема сумње да се у окултизму скривају веома истанчана знања многих природних процеса и појава које се налазе на граници духовног и материјалног. Уосталом, и сам појам о материјалном у окултизму, као и у званичној савременој науци, расплињује се, па чак и укида. У оквирима овог рада није могуће да то покажемо, уосталом то можда и није потребно. У сваком случају, савремена наука и на њој заснована техничка истраживања, наоружавши се окултним знањима, изазивају у последње време нову научно-техничку револуцију. Али, као што свака револуција, социјална, техничка, полна, доводи по правилу до нових несрећа, тако ће и нова научно-техничка, или тачније, како се то данас каже, информационо-енергетска револуција, довести човечанство до таквих несрећа и трагедија којих у наше време - на прагу те револуције - тешко да можемо бити свесни.

Али покушајмо да проанализирамо будуће несреће и трагедије те револуције.

 

1.     Гушење личности и управљање свешћу људи.

2.  Претварање човека у биоробота.

3.  Отуђење од Бога, грубо кршење екологије (чистоте) духа.

4.  Наравствено (морално) распадање, јер без Бога је наравственост
незамислива.

5.  Разарање породице, недуховни начин живота, неизмерни развој
установа и индустрије уживања.

6.  Међусобно отуђење људи.

7.     Живот на граници двеју реалности - привидне, односно, лажне,
и реалне.

8.     Нагло повећање броја душевних болести и самоубистава.

9. Активно стварање нове религије, засноване на поклоњењу ђаволу,
и припрема за долазак антихриста.

10. Примање антихриста и поклоњење њему.

 

Нема смисла сада вршити дешифровање свих ових тачака. Оне следе једна за другом и из окултне науке. Окултизам је, наравно, наука, али на нивоу греховног стања човечанства, када, према речима ап. Јована, свет у злу лежи", овладавање том науком доноси човечанству небројене несреће. Знање ових наука даје могућност човеку да ступа у непосредни контакт са светом злих духова.

Отуда проистиче веома важна последица по духовни развој човека. Хришћански пут води Богу и побољшању духовне суштине човека, развијајући у њему љубав, веру у Бога, све до самопожртвовања, тежњу да помаже људима, да чини добра дела и смирење. Окултни пут води развоју охолости, претераном високом мишљењу о себи, а гордост, чији највиши развој и јесте охолост као антипод хришћанског смирења јесте почетак и крај сваког греха. Зато и није чудно то што окултно лечење, гатање и астрологија развијају код човека страст према новцу и згртању. Екстрасензорика је почела да служи злим циљевима, повезавши се са криминалним мафијашким структурама, служећи им у својству саветодаваца и предсказивача, наравно, не бесплатно, већ за велике новчане награде. Познато је да су у последње време различите криминалне скупине почеле да за своје прљаве циљеве унајмљују екстрасенсе, видовњаке, предсказиваче и врачеве. Почела је да се развија економска врста екстрасензорике као посебни правац. Ни политичари и политичке партије се не устручавају од тога, већ напротив, почињу да користе за своје циљеве видовњаке и предсказиваче.

На тај начин, окултизам води сврсисходном развоју натприродних способности без наравственог усавршавања човека, а често и криминалним циљевима. Он је заснован на духовном насиљу над човековом личношћу, води гажењу Божијег лика у човеку и онемогућава његово богоуподобљење, те је зато не само духовни безизлаз, већ и непосредан пут к поробљавању човекове душе од стране ђавола.

Зато он и води тешким последицама: духовним, душевним и телесним болестима, и логичном финалу - тешкој душевној потиштености - депресији (грех унинија) и самоубиству. То је његов циљ! Ђаво је добио оно чему је тежио - човекову непокајану душу коју је одвојио или одвео од Бога.

Све ово смо покушали да прикажемо на страницама овог рада на основу сопственог лекарског и духовног искуства, искуства других свештенослужитеља и нехотичних признања самих окултиста.

Окултно искуство, нарочито окултна исцељења, гатања, предсказања, видовитост, чудотворење - све је то непосредни пут сатани и његовој војсци. Зато и не чуди што сатанске секте узимају као своје оружје окултне методе и симболику. Један сатаниста је убио монахе и јеромонаха Василија у Оптинској пустињи ножем који је имао окултну симболику - број 666. Приликом иницијације (посвећења) у сатанске секте и у масоне такође се користи окултна симболика.

Хитлер је својевремено маштао о увођењу црне магије у градовима и селима Русије, о подели православне Цркве и стварању у сваком селу своје секте или увођењу у њима различитих хришћанских конфесија.[1]

Различите тоталитарне секте у данашње време користе окултне методе, усмерене гушењу човекове личности, његове слободне воље, па, према томе, и Божијег лика и богоуподобљења (медитација, хипноза, сугестија итд.).

Окултни исцелитељи, магови и врачеви сматрају да је њихова делатност усмерена добрим циљевима - исцељењу болесника, скидању урока", промени човекове судбине", исправљању његових рђавих склоности и сл. У суштини, као што смо видели, они не само што не помажу човеку, већ му шкоде, и што је најважније, одвлаче његову душу у ђаволове канџе, удаљавају је од Бога и спасоносног пута. А управо то и јесте основни циљ ђавола и његове демонске војске.

 

 

 


 

[1] Из телевизијске емисије, приказане 9. марта 1995. године. За пријатеље своје" 11 часова 45 минута

 

 

 

< ^