Мајка на концерту  

 

Мој четрнаестогодишњи син месецима ми је пунио главу тим концертом - прича госпођа Дејвис из Детроита. Решила сам да му дам новац за карту и успут купим и себи једну, не бих ли сазнала шта га толико импресионира у тој бучној и ужасној музици. Пошто сам знала да ни у лудилу неће пристати да иде са мном на концерт одвезла сам га до хале, сачекала да уђе унутра, а онда се и сама ушуњала у масу дугокосих тинејџера. Првих десет минута концерт се одвијао нормално, ако се изузму чињенице да сам могла да оглувим од грмљавине звучника. А онда... Онда се десио призор којег ћу памтити док сам жива! Певач, висок   два метра, са косом до пода узео је праву људску лобању и пио из ње вероватно праву крв!

У једном моменту напунио је уста крвљу и пљувао њоме децу из првих редова! И та деца су вриштала од среће! Затим, роудији су на сцену довукли голу, разапету жену, којој је глава била покривена капуљачом. Певач је узео оштар нож и најпре је миловао њиме по стомаку, а онда јој изненада пресекао грло! Крв је липтала на све стране, а он је глумећи очај, тим истим ножем пресекао и себи грло и, у самртном ропцу, пао на под! После урнебесних овација певач је устао и однекуд узео моторну тестеру, па почео да кида телеће месо на комаде Најодвратнији и најкрвавији део меса је сажвакао, а осталим деловима гађао публику у ложама! Мислила сам да ћу умрети од муке и гађења и тада сам се зарекла да никада више у животу нећу пустити сина на хеви метал концерт".

Овакве и сличне приче могу се свакодневно чути на састанцима Удружења родитеља за заштиту деце од опсцености.

Савремени рокери, поготово хеви металци, својим текстовима. спотовима и наступима сваким даном све више шокирају родитеље и постају тема озбиљних полемика и главни актери (не)озбиљних суђења. Тако је дошло до поделе јавног мњења, привремене забране појединих песама и плоча, медијског скандала, да би се све завршило бриљантном интервенцијом адвоката и огромним публицитетом.

Али, да кренемо од почетка.

 

 

 

ПретходнаНазадСледећа