Елис Купер

 

Нико не зна када је све то почело, али изгледа да је Блис Купер (Alice Cooper) најближи истини:

"Све је почело онда када су музичари добили статус рок звезде и када су из клубова прешли у хале и на стадионе. Озвучење је тада морало да се повећа, лајт је морао да се повећа, екипа редара и техничара морала је да се ловећа, а шоу да се продужи. Да би набавила себи сценску одећу, изнајмила добро озвучење и лајт, окупила   вешту   екипу  менаџера   и  роудија, просечна рок звезда морала је да заради гомилу новаца.

А тај новац је могла да заради првенствено од продатих улазница. И, наравно, ако си ставио високу цену, ниси могао два сата да стојиш испред микрофона и певаш. Публика је тражила нешто више и то више си морао да осмислиш и да јој пружиш. Концерт је тада престао да буде концерт и постао представа, а представа захтева глумце, сценографију и радњу. Ја сам гледао да та представа буде тесно повезана са текстовима мојих песама, па сам за лајт-мотив узео хорор. Мислите да ми је било лако да обмотавам боу око врата, пробадам мачем стопала и стављам главу на гиљотину?! Умирао сам од страха и месецима стрпљиво вежбао како да прободем руку, а да ми крв не потече!

Да, добијао сам хиљаду тужби и пар пута изашао на суд, али нико никад није успео да докаже да штетно утичем на омладину! Јер, ваша деца и нису тол'ко глупа кол'ко ви мислите - она схватају да је све то само представа и знају да ја то чиним само да бих их забавио, а не да бих испољио своју развратност или сугерисао неку агресивност! Уосталом, ако бисте гледали шта све штетно утиче на децу. онда би прво требало да осудите Андерсена и браћу Грим, јер су вештицама и вукодлацима истраумирали ваше чедо!"

 

 

 

ПретходнаНазадСледећа