Ози Озборн

 

Притиснуте оваквим аргументима, верске и родитељске организације дигле су руке од Елиса, да би се свом снагом бациле на Озија Озборна. Несташни Ози је први јавно одгризао главу слепом мишу и у рекордном року стигао на суд. На питање судије зашто је то учинио, Ози је хладнокрвно одговорио: "Ако се ичега на свету плашим и гадим, онда је то слепи миш. Не бих му одгризао главу ни да ми плате! Али, те вечери сам одгризао главу голубу... Био је већ мртав, па сам знао да му то неће нанети бол..." "А зашто сам одгризао главу голубу?" "Зато што ми данима врши нужду по колима!"

Да циркус буде већи, Друштво за заштиту животиња је такође покренуло тужбу против Озија, али је његов адвокат врло брзо доказао да је голуб "животиња која наноси више штете него користи". У наредне две године, Ози је још пет пута био позван на суд, али је увек био ослобађан, што због недостатка доказа, што због одличне одбране.

Плоче су му се продавале у милионским тиражима, а имиџ постајао све страшнији: Ози као истетовирана звер. Ози вампир, Ози ву-кодлак... Удружење родитеља је пажљиво пратило сваки његов корак и ангажовало једног од најпознатијих тужилаца у Америци. Дотични господин се потрудио да забрани Озијев албум "Bark at the moon" и све његове спотове и, таман када је јавност очекивала да ће чувени рок-музичар изгубити битку, Ози се појавио са својом петогодишњом ћерком и двогодишњим сином.

Клинци су путовали са татом и мамом (уједно и Озијевом менаџерком) по свету показивали знаке одушевљења када би свог оца видели на сцени са маском монструма. Ози се такође потрудио да његова жена из првог брака изјави како је увек био пажљив супруг и нежан отац, да још увек уредно плаћа алиментацију и школује сво четворо деце. Америка је била дирнута Озијевом добротом и све тужбе и протести пали су у воду.

С друге стране Баре, традиционално сујеверни и мистични Енглези окренули су се црној магији и спиритизму. Чувени гитариста Џими Пејџ школовао се код врхунског познаваоца "мрачних сила", Алистера Кроулија, за којег су упућени тврдили да "ако је Бог послао Христа да спасе човечанство, онда је ђаво послао Кроулија да га уништи". Алистер је помогао свом ученику да достигне светску славу са групом Led Zeppellin, али је исто тако морао да принесе неке жртве сотони. Загонетна смрт бубњара Џона Бонема и напрасна смрт Плантовог сина Кларка навеле си многе да заиста поверују у "уговор са ђаволом", али се нико није усудио да покрене било какву истрагу о томе.  

 

 

 

ПретходнаНазадСледећа