Савремена сведочанства о феномену НЛО

 

У кратком меморандуму председнику Теодору Рузвелту од 26. фебруара 1942. године начелник штаба генерал Д. Маршал је саопштио о ваздушној узбуни изнад Лос Анђелеса, за које време су батерије противваздушне одбране испалиле укупно 1430 пројектила по 15 непознатих циљева који су летели изнад града.

За време познате тенковске битке на Курском луку и совјетске и немачке трупе су забележиле појаву Н ЛО. При томе су и једни и други претпостављали да је то тајно оружје противника.

Већ у фебруару 1953. године представник ПВО САД је изјавио: Имамо огромну масу саопштења о летећим тањирима. Ми то схватамо врло озбиљно, јер смо изгубили много људи и авиона који су покушавали да нападну НЛО".

И заиста, према анализи постојећих података, блиски сусрет људи с НЛО у низу случајева је давао трагичан резултат. Ево само неколико примера.

16. јуна 1948. године пробни пилот Апраксин подигао је у ваздух своју летелицу. Након пола часа на висини од 1500 метара он је приметио објект у облику краставца" који се спуштао из попречног правца. Из њега су излазили натраг снопови светлосних зракова. Са земље су саопштили да се објекат такође види на екрану радара. Апраксин је усмерио авион у сусрет објекту. Када се растојање међу њима смањило на 10 км, зраци из објекта су се отворили као лепеза" и изрешетали" авион, на тренутак заслепевши пилота. Електронске команде за управљање авионом биле су онеспособљене. Планирајући, Апраксин је ипак успео да слети и да подробно обавести претпостављене о догађају.

7. јануара 1948. године у ваздухопловној бази недалеко од Форт-Нокса (САД) командант ваздушне патроле капетан Ментел је, приликом блиског сусрета са НЛО које је он предузео да би га боље осмотрио", био је оборен од стране овога и његово тело било је пронађено међу крхотинама авиона.

2. јула 1956. године два авиона Старфајер" из 27 ескадриле наоружане ракетама, била су послата да пресретну НЛО у околини Атике (САД). Летећи тањир" је одговорио на приближавање импулсом зрачног оружја по најближем пресретачу. Авион се запалио, пилот и радариста искочили су с падобранима.

4. јул 1969. године, Колумбија, Анолајма. Ансесио Бермудес дао је сигнал џепном батеријом сребрнастом објекту који је прелетао ниско изнад његове фарме. Апарат је на сигнал одговорио бљеском. 6. јула Бермудес је у тешком стању одвезен у болницу у Боготи и умро од изложености снажном гама-зрачењу.

Како сведоче истраживачи у области НЛО, људи који су се нашли испод ниско прелетајућих НЛ О могу задобити опекотине, било је случајева привременог ослепљивања и погибије услед додира с трупом летећег тањира". Код оних који су се нашли на месту спуштања НЛО, дошло је до промене артеријског притиска, састава крви и до оштро изражених сензорних промена. Према признању очевидаца, у тренутку блиског посматрања овог феномена они су доживљавали осећај страха и унутрашње нелагодности."

 

<  ^  >