Деца рата

 

У Почетку, када на земљи владаше мир, човеку беше дарован страшни и узвишени дар - дар слободне воље. Злоупо-требивши овај савршени дар живота човек је за само један једи-ни тренутак увео човечанство у смрт. Тај дар слободе је у себе укључивао избор између два пута: пута добра и пута зла. Човек је изабрао - зло. Попут анђела који паде са Небеса, попут муње која севну, човечанство је пало у бездан трулежности и смрти.

Ми смо деца рата човековог против Бога и то је наше порекло. Пореклом смо из хиљада и хиљада година човековог страдања од глади, жеђи, наготе, ропства и смрти. Човек је на сваком кораку свог богоодступничког пута готово до темеља рушио сваки мост повратка своме Творцу. Човек је на сваком кораку на место свога Творца постављао свој несавршени разум и звер свог нихилизма.

Јездећи на тој звери човечанство је "напредовало" у потпуни назадак. Та звер се показала крајње опасном и данас се налази ван сваке контроле. Она прождире данашњу омладину као своју главну жртву. Нема ниједног младог човека који није ухваћен у канџе те звери - Нихилизма.

Из рата у рат, из геноцида у геноцид, из холокауста у холокауст: људска историја се може сажети у једну једину реч - Смрт.

Од првих племенских ратова дсгпрвих грађанских ратова, од Француске до Бољшевичке револуције, од I до II светског рата, од Вијетнама до ратова градских банди: човечанство је,  у својој слободи, увек изабирало стазу Смрти. Човечанство је увек изабирало стазу рата зла против добра.

У људској историји, историји нашег порекла, сви ратови су се кад-тад завршавали. Међутим, рат који је човек започео на самом почетку историје, наставља се све до данас и данашње поколење младих се налази усред њега. Свакога дана наш свет све више одступа од Истине и тмина тог рата опкољава нас све више, са свих страна. И та ће тмина постајати све црња и црња ако не будемо схватили да се рат којег се гнушамо, и та глад и то страдање које тај рат проузрокује, збивају на бојном пољу наших срца.

Тај рат није рат народа против народа, нити човека против човека, већ рат човека против Бога.

 

 

 

претходнаНазадСледећа