А "добре" рок групе?

 

Шта је са тзв. добрим рок - групама "Hammer", "Vanilla Ice", New Kids on the В1оск и другим? Док је њихово одбијање дрога похвално, они  често подржавају хедонистичку философију рокенрола. За ове групе се  претпоставља да су добри, уредно подшишани забављачи, али да ли се њихови идеали могу успешно одбранити када се упореде са хришћанским? Они стално покушавају да поправе имиџ савремене рок-музике; ипак, постоје друге поруке осим оне: "реци не дрогама".

Hammer је талентовани уметник и играч и са снажним религиозним залеђем; каже да је некада размишљао да иде у свештенике. Али  порука које се преноси на неким од његових видео - снимака је да сексуални промискуитет није погрешан; само је погрешан када ниси "довољно стар" да то чиниш.

"Vanilla Iсе" је такође против употребе дрога. Он не користи вулгаран језик (на сцени) и он је извођач који изазива поштовање веће него многи други. Ипак, штетне сексуалне алузије остају. Та врста сексуалности једноставно није оно што би млади хришћани требало да следе.

he New Kids on the Block" делују веома уредно. Они не користе дроге, али они, такође, имају другачији сексуални "имиџ" од оног који је Бог дао. Многе хришћанске мајке прате своју децу да виде њихове концерте на којима хиљаде девојчица предтинејџерског узраста падају у занос и вриште на сексуалне алузије и покрете чланова бенда. Да ли те мајке мисле да је такво понашање "побожно"?

Ми стављамо под знак питања поруке које преносе ове "добре" групе. Свето Писмо каже: "А блуд и свака нечистота и лакомство да се и не помиње међу вама" (Еф. 5:3).

Сви хришћани треба да се запитају какав утицај ове групе имају на осетљиве тинејџере. Шта такве групе говоре младим људима о њиховој сексуалности? Да ли их индоктринирају световном филозофијом секса? Да ли ове групе својим сексуалним алузијама помажу младима да кажу "не!" необавезној сексуалној култури? Или да ли ове групе сламају отпор младих људи према хришћанском учењу о моралу? Обзиром на СИДУ и 51 другу болест која се преноси сексуалним контактом, а све више бујају, сматрате ли да се "добре" рок групе одговорне у мери у којој би требало да буду?

Да би одговорили на ово важно питање, осрнућемо се на процену групе New Kids on the Block" Ерика Холмберга.  

 

 

 

ПретходнаНазадСледећа