Стоунси - "застрашујући скуп вештаца"

 

Само присуство Ролинг Стоунса је још више појачало злокобну асоцијацију. У октобру, кад се Менсоново име први пут појавило у насловима, Стоунсима су у Лос Анђелесу снимали албум Нека крвари (Let It Bleed). Он им је врло брзо донео статус "најжешће" рок-групе на му-зичкој сцени. Њихова песма "Улични борац" (Street Fighting Man) постала је оно што је један критичар описао као "химну једне ере". Сами Стоунси су у медијима описивани као "застрашујући скуп вештаца". Али, и само помињање "скупа вештаца" је у свести јавности подјарило асоцијације на сличност са Менсоновом "породицом". Томе су, разуме се, допринеле и песме као што је била "Наклоност према ђаволу" (Sympathy for the Devil).

Изгледало је да Стоунси намерно заборављају на промену у атмосфери Америке и утицај имиџа који су  одавали. Исто је било и  с  њиховим  обожаваоцима.

Међутим, очекујући да ће фестивал у  Алтамонту   бити "ствар за памћење и историју" попут Вудстока, филмаџије су се пуном паром бациле на посао. Камере су бележиле прелудијум и припреме догађаја - постепено окупљање гомиле од близу 300.000 људи, гужву иза сцене, пробе, ћаскање и шале у приколицама које су служиле као гардеробе - као и свирку бендова који су учествовали.

         Документарац из 1970. Дајте ми склониште (Gimme Shelter) садржи визуелну хронику онога што је уследило.

 

 

 

ПретходнаНазадСледећа