Својим верницима

 

Што се сласти Содоме и Гоморе тиче, оне имају своју цену. Јер "пусти Господ на Содому и на Гомор од Господа с неба дажд од сумпора и огња, и сатре оне градове и сву ону раван, и све људе у градовима, и сав род земаљски" (Пост. 19, 24-25). Тако се плаћају содомско-гоморска уживања.

Чиконеова је свесна своје таме и јада, барем у извесним тренуцима, кад спадне маска самоуверености. Ево шта каже: "Ја сам веома узнемирена особа. У МЕНИ СЕ НАЛАЗИ БЕЗБРОЈ ДЕМОНА СА КОЈИМА СЕ СВАКОДНЕВО РВЕМ. Али ја желим да будем срећна... Убеђена сам да нико не може бити искрено вољен док не упозна и не заволи самога себе. Тек тада може бити истински вољен, а то је оно шта ја желим..."

То је вапај.

Вапај душе која жели љубав, а уништава саму себе...

Ради славе, новца, успеха, било чега. И ништа је не може задвољити, јер је сав свет мањи од душе. Напуниш душу светом, и опет остане бездан. Гладан. Хоће још. Тражи му се...

Бљештаве рок-звезде, идоли нашег једног времена, нису ништа друго до сасуди шареног ништавила. Говорећи о њима, отац Серафим Роуз је приметио:

"Подљудски натчовек је запрепашћујућа појава - празан, безлично медиокритетски, али "живописан" за људе који не знају и не могу да смисле ништа боље".

Таква је и ова подљудска, содомско-гоморска анти-Мадона.

 

 

 

ПретходнаНазадСледећа